Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Tomasson terug op veld bij start trainingskamp (video)

Jon Dahl Tomasson is woensdag bij de start van het trainingskamp in Spanje teruggekeerd op het trainingsveld. De Deense aanvaller keerde afgelopen week terug van vakantie en werkte op de velden behorende bij het spelershotel in Ayamonte een individueel programma af. Ruben Schaken liet zich woensdag ook weer zien op het veld. De aanvaller is herstellende van een liesblessure, die hij opliep in de wedstrijd tegen Real Mallorca van afgelopen zondag. Omdat ook de vier spelers die tot afgelopen week met Oranje onder 19 deelnamen aan het EK (Bruno Martins Indi, Ricky van Haaren, Luc Castaignos en Jerson Cabral) aansloten bij de selectie, stond er een grote groep van 25 spelers op het veld.
Tomasson werd achtereenvolgens onder handen genomen door hersteltrainer Marcel Cas en fysieke trainer Toine van de Goolberg, die beiden een pittige sessie voor de Deen op het programma hadden staan. ‘Het was zwaar voor mij vandaag’, vertelde Tomasson na afloop. ‘Ik heb bijna vier weken vakantie gehad en sta nu weer voor het eerst op het trainingsveld, dus dan is dat is ook logisch.’



Voor de aanvaller staat deze week op de eerste plaats in het teken van weer volledig fit worden. Tomasson werkt daarom dinsdagmiddag bijvoorbeeld nog een individueel krachtprogramma af. Verder zal van dag tot dag bekeken hoe hij ervoor staat. Het is nog niet zeker of Tomasson vrijdag of zaterdag in actie kan komen in de wedstrijden die Feyenoord dan speelt tegen respectievelijk Benfica en Aston Villa. ‘Misschien dat die wedstrijden nog te vroeg komen’, zei de Deense international.



Sekou Cissé kwam woensdag eveneens individueel in actie. Hij werkte verschillende oefeningen zonder bal af samen met fysiotherapeut Rene Dannenburg. ‘Het gaat langzaam beter met mijn blessure’, vertelde de aanvaller na afloop. ‘Het belangrijkste is nu om weer honderd procent fit te worden, daar ga ik ontzettend mijn best voor doen. Ik kan nu nog niet zeggen hoe lang dat nog duurt, het gaat erom dat de pijn in mijn teen helemaal weg is. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer op het veld sta.’



Voor de groep stond een training van ruim twee uur lang op het programma, die werd afgesloten met een groot en fel partijspel elf tegen elf. Even daarvoor was de selectie onderworpen aan een trap- en passvorm. De groep was de oefensessie begonnen met een intensieve conditietraining onder leiding van Van de Goolberg. Donderdagochtend staat de eerstvolgende groepstraining op het programma.