Smolov put vertrouwen uit treffer tegen Benfica

Fedor Smolov kwam vrijdagavond na de wedstrijd tegen Benfica met gemengde gevoelens uit de kleedkamer van het Estadio Municipal. De spits stond tegen de Portugese topclub voor het eerst in de basis bij Feyenoord en scoorde al na drie minuten, maar de treffer was niet voldoende om de Rotterdammers naar een overwinning te leiden. ‘We hebben tegen een heel goed en fysiek sterk team gespeeld, het was een zware wedstrijd’, vertelde de Rus. ‘Voor mezelf is het belangrijk dat ik een doelpunt heb gemaakt, dat geeft mij extra vertrouwen voor de toekomst.’
Ondanks de nederlaag noemde Smolov het goed om tegen een tegenstander van het kaliber Benfica te oefenen. ‘Het eerste half uur hebben we laten zien dat we niet onder hoeven doen voor hen. De tweede helft kregen we vier doelpunten tegen, maar ik denk dat die eindstand een beetje geflatteerd is.’

Ook aanvoerder Ron Vlaar noemde het treffen met Benfica een goede test, nu Feyenoord nog een week heeft voordat de competitie begint. ‘Ondanks de nederlaag heb ik absoluut aanknopingspunten voor de toekomst gezien’, vertelde de verdediger. ‘We moeten vasthouden aan de goede dingen die we hebben laten zien.’

De verdediger doelde daarbij vooral op het eerste half uur van de wedstrijd. De tweede helft kreeg Feyenoord volgens Vlaar de doelpunten te makkelijk tegen. ‘We kwamen er na rust in bepaalde fases niet aan te pas. Nadat de 2-1 was gevallen, moesten we uitkijken dat we niet tegen een hele grote nederlaag aan zouden lopen.’

‘Toch denk ik dat het goed is dat we met een tegenstander als Benfica worden geconfronteerd’, vervolgde hij. ‘Die ploeg speelt gewoon een stapje hoger dan wij en uiteindelijk willen we allemaal op dat niveau komen. Door wedstrijden zoals die van vandaag te spelen leer je wat dat betreft heel veel.’