Fanshop
Fanshop

Onder 19 wint ook tweede oefenduel ruim

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft ook haar tweede oefenduel vrij eenvoudig in winst weten om te zetten. Op bezoek bij het Belgische KVSK Lommel United O/19 zegevierden de Rotterdammers met 0-5. Met iets meer precisie had de vriendschappelijke wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen kunnen worden, maar de mannen van trainer Jean-Paul van Gastel waren bij vlagen slordig.
Die slordigheid baarde de oefenmeester wel wat zorgen. ‘De passing was op sommige momenten gewoon slecht’, lichtte Van Gastel toe. ‘Dat we zoveel balverlies leden door stommiteiten baart me zorgen. Maar dat is juist iets waar we in de voorbereiding aan kunnen werken. Gelukkig maar.’

Ondanks niet optimale omstandigheden in Lommel gingen de Rotterdammers voortvarend van start. De intentie om verzorgd te voetballen leidde na iets meer dan tien minuten tot de eerste treffer. Uit een hoekschop was Kevin Jansen trefzeker. De fase daarna werd gekenmerkt door de vele slordigheden in het spel van Feyenoord/Excelsior.

In de slotfase nam O/19 alsnog afstand, via treffers van Tim Schoonheijm, Mick van Buren (2x) en Elvis Manu. Zo dodelijk als de Rotterdammers zich dinsdagavond tegen NOAD’67 toonden, waren ze zaterdag niet. Door de vele gemiste kansen bleef een nog grotere score uit.

KVSK Lommel United O/19 – Feyenoord/Excelsior O/19 0-5

Scoreverloop:
12’ 0-1 Jansen
66’ 0-2 Schoonheijm
80’ 0-3 Van Buren
84’ 0-4 Van Buren
85’ 0-5 Manu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof (46’ Bouwmeester), Rutten (46’ Morais), Van Huijgevoort (46’ Smith), Van den Engel; Jansen, M. Steenvoorden, El Harouchi (46’ Rashid); Schoonheijm, Toorenburg (46’ Van Buren) en Manu.


GELIJKSPEL ONDER 18 OP BEZOEK BIJ LOKEREN ONDER 19
De tweede wedstrijd in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft voor Feyenoord/Excelsior onder 18 geresulteerd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde zaterdag op bezoek bij Lokeren onder 19 goed, maar benutte slechts één kans. Leegreg Fer zorgde op fraaie wijze voor het Rotterdamse aandeel op het scorebord.

‘Een aardige pot’, keek Gösgens terug op het duel. ‘Het is goed om dingen waarop we de afgelopen tijd hebben getraind terug te zien in dit soort wedstrijden. Ik ben zeker niet ontevreden.’

De Belgen hadden het in het eerste kwartier lastig met de Rotterdamse bezoekers. Feyenoord/Exclesior speelde dominant en zette vroeg druk op Lokeren. De kansen die dat opleverde werden door O/18 echter niet benut. Uit de eerste de beste mogelijkheid die Lokeren kreeg werd het wel 1-0. Na een hoekschop en een scrimmage belandde de bal achter doelman Bryan Struis.

Na een halfuur spelen kwamen de Rotterdammers verdiend op gelijke hoogte. De treffer leek een kopie van het doelpunt waarmee O/18 midweeks Qatar O/18 versloeg. Ook nu bereikte Kay Blokland met een lange bal Jon-Joost Cornelissens. Waar Cornelissens woensdag zelf nog mooi afrondde, toonde hij zich dit keer niet zelfzuchtig en stelde Fer in de gelegenheid te scoren. Die deed dat met een fraaie lob.

Lokeren O/19 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-1

Scoreverloop:

15’ 1-0
30’ 1-1 Fer

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis (75’ Franken); Samsey (46’ Y. van Deelen), Van Oosten (46’ Scholman), Blokland, J. van Deelen; Van der Laan, Berkvens (46’ Geluk), Agatowski (46’ Triel); Cornelissens, Van der Velden (46’ Blij) en Fer.