Fanshop
Fanshop

Topbezetting tijdens clinic Feyenoord on Tour

De jaarlijkse voetbalclinic op Varkenoord waarvan de opbrengst is bestemd voor het project Aardbeesie van de stichting In Face vindt dit seizoen op vrijdagmiddag 13 augustus plaats. Jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar kunnen zich voor 50 euro inschrijven voor de voetbalmiddag, die speciaal voor de gelegenheid wordt verzorgd door veel voormalig topvoetballers.
Zoals te doen gebruikelijk wordt de clinic van Feyenoord on Tour geleid door voormalig aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal Ben Wijnstekers. De oer-Feyenoorder wordt bijgestaan door Giovanni van Bronckhorst, die onlangs de finale van het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika speelde. Daarnaast zal ook Roy Makaay acte de présence geven, de voormalig topscorer van Europa die zijn succesvolle loopbaan afgelopen seizoen afsloot bij Feyenoord.

Makaay en Van Bronckhorst zetten komend jaar bij Feyenoord hun eerste stappen in het trainingsvak. Tijdens de voetbalclinic op Varkenoord kunnen ze alvast de kunst afkijken van de nodige ervaren coaches, want vanuit de technische staf van het eerste elftal zal in elk geval Leon Vlemmings aanwezig zijn om de kinderen de fijne kneepjes van het voetbal bij te brengen.

Sinds haar oprichting in 2005 zet de De Stichting In Face zich in voor psychosociale begeleiding van kinderen met zichtbare, ontsierende huidaandoeningen. Ook wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van hemangiomen om zo tot betere behandeling van deze afwijking te komen. Onderzoek en behandeling worden verricht door de werkgroep WEVAR (Werkgroep Vasculaire Afwijkingen Rotterdam) in het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus Medisch Centrum, die kinderen uit het hele land ziet.

Inschrijven voor de voetbalclinic voor het goede doel kan op http://www.aardbeesie.nl/events