Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Mulder debuteert in selectie Jong Oranje

Erwin Mulder maakt voor het eerst deel uit van de definitieve selectie van Jong Oranje. De doelman van Feyenoord was in het verleden al meerdere malen opgenomen in de voorlopige selectie, maar tot een definitieve uitnodiging kwam het niet. Jong Oranje neemt het op woensdag 11 augustus in Vaduz op tegen Jong Liechtenstein in het kader van de EK-kwalificatie.
Georginio Wijnaldum reist niet mee af naar het Alpenstaatje. De aanvaller is normaliter basisspeler in de ploeg van KNVB-coach Cor Pot, maar laat de volgende interland aan zich voorbij gaan vanwege een tandheelkundige ingreep die hij zal ondergaan. Leroy Fer en Diego Biseswar maken wel deel uit van de Nederlandse jeugdploeg.

De kwalificatiestrijd voor het EK 2011 in Denemarken komt voor Jong Oranje in de beslissende fase. Alle zes tot dusver gespeelde groepsduels werden gewonnen, waardoor Nederland koploper is in groep 4 en nagenoeg zeker is van de play-offs. Na het duel met Liechtenstein wacht nog een ontmoeting op vreemde bodem, tegen Spanje, voordat in oktober de beslissende play-offs op het programma staan.

Het duel met Jong Spanje, dat mogelijk doorslaggevend is voor de groepswinst in poule 4, stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 3 september, maar is een dag vervroegd vanwege een interland van het Spaanse A-team op diezelfde datum. Jong Spanje-Jong Oranje komt nu op donderdag 2 september, aanvang 20.45 uur, op de kalender te staan. Er wordt gespeeld in Estadio El Collao in Alcoy.

De selectie:
Patrick van Aanholt (Chelsea), Diego Biseswar (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Bas Dost (sc Heerenveen), Erik Falkenburg (AZ), Leroy Fer (Feyenoord), John Goossens (N.E.C.), Donny Gorter (NAC Breda), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Luuk de Jong (FC Twente), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Marcellis (AZ), Erwin Mulder (Feyenoord), Stef Nijland (PSV), Bram Nuytinck (N.E.C.), Geert Arend Roorda (sc Heerenveen), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Nick Viergever (AZ).

Stand-by lijst:
Mitchell Donald (Ajax), Rens van Eijden (N.E.C.), Jan-Arie van der Heijden (Willem II), Joshua John (Sparta Rotterdam), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Sergio Padt (Go Ahead Eagles), Jens Toornstra (ADO Den Haag).