Fanshop
Fanshop

Bezoek aan Mechelen succesvol voor jeugdteams

Feyenoord/Excelsior onder 19, onder 17 en onder 16 reisden zaterdag alle drie af naar Mechelen voor een minitoernooi met de leeftijdsgenoten van KV Mechelen en Anderlecht. O/19 en O/16 wonnen beiden de twee duels die ze speelden, voor O/17 leverde het bezoek aan België een overwinning en een gelijkspel op.
ONDER 19 STERKSTE IN MINI-TOERNOOI BIJ KV MECHELEN

De eerste prijs van het seizoen is voor Feyenoord/Excelsior onder 19 al binnen. De Rotterdammers waren in een mini-toernooi met KV Mechelen O/19 en Anderlecht O/19 zaterdag de beste ploeg. Mechelen werd met 1-3 verslagen en Anderlecht werd op een 0-4 nederlaag getrakteerd.

De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel begon goed aan het eerste duel. Mechelen werd in het eerste deel van de wedstrijd, die drie keer 25 minuten duurde, bij vlagen overklast. Vooral in de eerste twee blokken liet Feyenoord/Excelsior het beste van zichzelf zien.

Jordy Toorenburg opende de score na negen minuten. Daan Smith en dezelfde Toorenburg zorgde binnen het halfuur voor 0-3. In de slotfase kwam Mechelen terug tot 1-3, maar daar bleef te tegenstand van de Belgen bij.

Het duel met Anderlecht zag er van Rotterdamse kant ook zeer behoorlijk uit. O/19, waarbij door het vele doorwisselen bijna iedere speler aan een hele wedstrijd toekwam, speelde in een hoog tempo en won via treffers van Kevin Jansen, Elvis Manu, Mick van Buren en Osama Rashid.

Van Gastel was tevreden met wat hij in Mechelen heeft gezien. ‘Het zegt natuurlijk niets, maar het is toch leuk dat we hier als winnaar van het veld stappen. Het was goed om te zien dat we een erg hoog tempo konden spelen, al zag je aan het slot van de duels wel dat de intensiteit fors omlaag ging. Dat is het enige minpuntje van vandaag.’


ONDER 17 START VOORBEREIDING NAAR TEVREDENHEID

Met een gelijkspel en een zege heeft Feyenoord/Excelsior onder 17 een goed gevoel overgehouden aan de twee duels die de Rotterdammers in Mechelen tegen KV Mechelen O/17 en Anderlecht O/17 speelden. Tegen Mechelen werd het zaterdag 2-2, terwijl Anderlecht met 4-1 werd verslagen.

‘We hebben bij vlagen fantastisch gespeeld’, keek trainer Cor Adriaanse terug op het begin van de voorbereiding. ‘Tegen Mechelen begonnen we goed, maar verzuimden we verder uit te lopen. Tegen Anderlecht zijn we niet in de problemen gekomen. In dat duel zag ik dingen terug waar we in de training de nadruk op hebben gelegd. Dat is goed om te zien.’

Na drie minuten in het eerste duel was het al raak voor O/17. Jean-Paul Boëtius was alert toen een afstandsschot van Anass Achahbar op de paal belandde en werkte de 0-1 binnen. Kort daarna verdween een poging van Achahbar, na een voorzet van Boëtius, wel achter de Belgische doelman.

Daarna kregen de Rotterdammers nog veel mogelijkheden, maar omdat die niet werden benut kon Mechelen terugkomen. Na een uur veroorzaakte Nathan Ake een strafschop, die door de Belgen werd benut. Vlak voor tijd was Ake opnieuw ongelukkig, dit keer met een treffer in eigen goal.

Tegen Anderlecht was Feyenoord/Exclesior vastberaden het goede spel te laten resulteren in een overwinning. Ondanks een vroege achterstand ging O/17 gepassioneerd door. Achahbar maakte twee treffers en Joey Sleegers en Robbert Olijfveld brachten de eindstand op 1-4.

MONSTERSCORES VOOR ONDER 16 TEGEN MECHELEN EN ANDERLECHT

Voor Feyenoord/Excelsior onder 16 begon de seizoensvoorbereiding zaterdag met twee uitstekende oefenduels. KV Mechelen O/16 en Anderlecht O/16 bleken geen partij voor de mannen van trainer Gaston Taument. De eerste wedstrijd eindigde in 0-10, de tweede in 1-7.

Achteraf overheerste de tevredenheid bij trainer Taument. ‘In dit soort duels is het belangrijk om te kijken hoe de accenten die je in de training legt terugkomen. Het gaat niet om winnen, maar om het spel. Dat zag er vandaag heel erg behoorlijk uit.’

Met de eerste tegenstander hadden de Rotterdammers geen enkele moeite. Met speels gemak liep O/16 uit naar een 0-10 zege. Taument had vooraf aangegeven dat het nadruk in deze wedstrijd op het balbezit moest liggen. Feyenoord/Excelsior ging goed met dat balbezit om en creëerde via fraaie combinaties een aantal prachtige doelpunten.

In het duel met Anderlecht ging het iets minder eenvoudig voor O/16. Na een halfuur hadden beide ploegen een keer gescoord en tot aan dat moment was Feyenoord/Excelsior nauwelijks beter dan de tegenstander. Toen het tempo in de laatste twee delen van de wedstrijd omhoog ging, hadden de Belgen echter geen antwoord op het spel van de Rotterdammers.

Taument wisselde tijdens de duels constant door, zodat al zijn spelers voldoende speelminuten maken in de voorbereiding. De vele wissels hadden echter nauwelijks invloed op het spel, dat telkens gedisciplineerd en verzorgd bleef.