Fanshop
Fanshop

Onder 18 ruim langs Almere City A1 in oefenduel

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het derde oefenduel van de voorbereiding in winst om weten te zetten. Op bezoek in Almere waren de mannen van trainer Jan Gösgens veel te sterk voor Almere City A1. Met goed spel kwam O/18 tot een 1-6 oefenzege.

Het stemde Gösgens tevreden dat hij zijn team de beoogde speelstijl voor het komend seizoen goed zag uitvoeren. ‘We willen een dominant veldspel laten zien, waarbij we vroeg druk zetten en de tegenstander opjagen. Dat komt er steeds beter uit.’

O/18 begon nog wat voorzichtig aan het duel met Almere City. Het eerste wapenfeit van de Rotterdammers was, na twaalf minuten, meteen een hoogtepunt in de wedstrijd. Met een schitterende goal bezorgde de Zweedse stagespeler Ricardo Persson Feyenoord/Excelsior de leiding.

De voorsprong van O/18 kwam in het vervolg van het duel niet in gevaar. Binnen het halfuur verdubbelde Joey van der Velden de voorsprong. Na de pauze gaven de Rotterdammers iets meer gas. Via treffers van Marley Berkvens, Nick Geluk (2x) en Daan Blij werd een ruime marge op het scorebord gezet. De gastheren scoorden tussendoor eenmaal.

FC Almere City A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-6

Scoreverloop:
12’ 0-1 Persson
26’ 0-2 Van der Velden
51’ 0-3 Berkvens
63’ 1-3
65’ 1-4 Geluk
71’ 1-5 Geluk
90’ 1-6 Blij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis (46’ Spanjaart); J. van Deelen (46’ Samsey), Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; Van der Laan, Berkvens, J. Steenvoorden (46’ Triel); Persson (60’ Cornelissens), Van der Velden (46’ Blij) en Fer (46’ Geluk).