Feyenoord – FC Utrecht in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen FC Utrecht, eindstand: 3-1.
De Pers:
Geen spits, wel drie goals
Anders dan in de Europa Leaguewedstrijd tegen FC Luzern verzuimden de bezoekers het duel al vroeg te beslissen. In het eerste kwartier had FC Utrecht al met 3-0 voor kunnen staan. Het bleef bij één doelpunt, na een fout van doelman Erwin Mulder, die na een vrije trap van Jan Wuytens een open kans gaf aan Ricky van Wolfswinkel.

De Volskrant:
Feyenoord toont legioen al z’n gedaanten
Bovendien was de in het oog springende vooruitgang die zij in het tweede bedrijf toonden voor de coach reden om verrukt uit te roepen: ‘Dit is het Feyenoord dat ik dit jaar wil zien.’ Dát Feyenoord boog een bij rust opgelopen achterstand van 1-0 – Van Wolfswinkel tikte binnen, nadat doelman Mulder een vrije trap van verdediger Wuytens slecht verwerkte – op bevlogen wijze om. Eerst was er nog hulp nodig geweest van verdediger Schut, die een voorzet van De Vrij achter zijn eigen doelman werkte.

FCUtrecht.nl:
Nederlaag in duel met twee gezichten
De ploeg van Ton du Chatinier gaf een in een sterke eerste helft opgebouwde 1-0 voorsprong na rust uit handen. ‘We wisten dat Feyenoord na rust uit een ander vaatje zou gaan tappen. We incasseerden ongelukkig de gelijkmaker en hadden daarna gigantisch veel moeite met de lopende mensen van Feyenoord. Na de 2-1 gingen de kopjes hangen’, keek Du Chatinier terug op de tweede helft.

FCUpdate.nl:
Vlaar: ‘Ondergrens Feyenoord moet omhoog’
Na rust speelde Feyenoord uitstekend, scoorde het drie keer en stelde het de winst veilig, maar voor rust werd het volledig overlopen door de bezoekers uit Utrecht. Het verschil tussen beide helften was schrikbarend groot, vindt ook Vlaar. ‘Na rust speelden we, zoals ik voor ogen had. Voor rust kwamen we er niet aan te pas. Hoe dat komt, is moeilijk te zeggen. We hebben een jonge ploeg, wisselvalligheid hoort er dan bij. Alleen daar zullen we ons in de toekomst beter tegen moeten wapenen. Het verschil is nu te groot, onze ondergrens moet omhoog.’

Sp!ts:
Geen champagne maar cola
De moeder van Jerson Cabral liep een uur na Feyenoord – FC Utrecht (3-1) zo trots als een pauw De Kuip uit. Met in haar handen een fles champagne, die haar 19-jarige zoon had verdiend na zijn eredvisiedebuut in het shirt van de Rotterdammers. Eredivisie Live riep hem uit tot Man of the Match en beloonde hem met Franse bubbels. ‘Ik drink niet’, lachte Cabral. ‘Ik houd het meestal bij een Fanta of colaatje. Die fles mag mijn moeder hebben.’

Klik hier voor de samenvatting van Feyenoord tegen FC Utrecht op de website van Eredivisie Live.