Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Stralende gezichten in Barendrecht

De achttiende editie van het jaarlijkse G-voetbal toernooi in Barendrecht heeft woensdag veel stralende gezichten opgeleverd. Aan het drukbezochte toernooi, dat wordt georganiseerd door de Coaches Betaald Voetbal, namen in totaal bijna veertig ploegen deel, waarbij de technische staf van Feyenoord in de middag het ‘eigen’ team onder de hoede nam. Mario Been, Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks coachten de Feyenoord-ploeg naar de eerste plaats in de poule en bleven daarbij alle wedstrijden ongeslagen. In de finale was Heerenveen uiteindelijk te sterk. Roy Makaay reikte aan het eind van de dag de prijzen uit.
Been ging fanatiek op in zijn rol langs de lijn. De trainer, die al jaren achtereen vertegenwoordigd is bij het G-voetbal toernooi, noemde het geweldig om weer een bijdrage te kunnen leveren. ‘Ik vind dit echt heel erg leuk om te doen’, zei hij. ‘Het plezier straalt er vanaf bij de jongens. Het is prachtig dat bijna de hele eredivisie op een dag als vandaag vertegenwoordigd is.’
 
 
Feyenoords technische staf stroomde na de ochtendtraining op Varkenoord in bij het toernooi in Barendrecht. Op dat moment waren er al twee wedstrijden gespeeld, waarbij de honneurs werden waargenomen door jeugdtrainer Marchanno Schultz. ‘Dat heeft hij uitstekend gedaan’, glimlachte Been, in de wetenschap dat Feyenoord al twee keer gewonnen had. Onder de Feyenoord-trainer bleef de ploeg vervolgens ook in de laatste twee poulewedstrijden ongeslagen.
 

De doelmannen Rob van Dijk en Darley waren eveneens afgereisd naar Barendrecht, waar zij het doel verdedigden bij het toernooi om de penaltybokaal. De twee Feyenoord-keepers deden dit met veel plezier en inzet, maar moesten vanwege het hoge niveau van de strafschoppen nog geregeld een doelpunt incasseren.
 
 
‘Die jongens waren razend enthousiast, dus het was erg leuk om hier te keepen’, zei Van Dijk, die vorig seizoen ook al in Barendrecht was te zien. ‘Tussen de strafschoppennemers zaten natuurlijk goede en minder goede spelers, maar je zag bij alle jongens heel veel plezier. Dat maakt het voor mij ook leuk om mijn medewerking te verlenen aan een toernooi als dit.’
 
 
Naast de Feyenoorders waren trainers en spelers van vele andere eredivisieclubs afgereisd naar Barendrecht om hun medewerking te verlenen, onder wie PSV-trainer Fred Rutten en sc Heerenveen-coach Ron Jans.