Fer debuteert in Oranje met gelijkspel tegen Oekraïne

Leroy Fer heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal, in het oefenduel met Oekraïne. De middenvelder kwam na rust in het veld, in de oefenwedstrijd die eindigde in 1-1. Ron Vlaar was aanvoerder in het eerste oefenduel van Oranje sinds het afgelopen WK voetbal en speelde de hele wedstrijd. In totaal maakten zeven spelers hun debuut in het Nederlands elftal, onder wie ook oud-Feyenoorder Jeffrey Bruma.
Nederland kwam ruim een kwartier voor tijd op voorsprong in Kiev via Jeremain Lens, die de bal in open doel binnen kon tikken nadat Theo Janssen de lat had geraakt met een afstandschot. Een minuut later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Oleksandr Alyev, die uit een vrije trap fraai binnen schoot.