Nipt verlies Feyenoord onder 19 bij Lierse SK

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij Lierse SK O/19 met 2-1 verloren. Tim Schoonheijm zorgde voor de enige Rotterdamse treffer. Onder 18 won een oefenduel met FC Volendam A2 met 2-3. Feyenoord/Excelsior onder 15 en onder 14 oefenden beide tegen KVSK Lommel United. O/15 won met 1-3 en O/14 was met maar liefst 0-11 te sterk.
ONDER 19 VERLIEST LAATSTE DUEL IN OEFENCAMPAGNE

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft het laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdag verloren. Lierse SK O/19 bleek met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers, die aanstaande zaterdag met de Supercup tegen Ajax de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen spelen.

Als Feyenoord/Excelsior volgende week de eerste prijs van het seizoen wil pakken, zal het spel een stuk beter moeten zijn dan tegen Lierse SK. Met name de eerste helft was zwak van Rotterdamse kant, oordeelde trainer Jean-Paul van Gastel achteraf.

Het spel van de bezoekers kenmerkte zich door veel slordigheden en verkeerde keuzes. Passes kwamen te vaak niet aan en bij standaardsituaties oogde de formatie van Van Gastel soms kwetsbaar. Dat de eerste tegengoal, na ruim twintig minuten, uit een vrije trap viel, was daarom ook geen verrassing.

In de tweede helft was het spelniveau van O/19 acceptabeler. Het voetbal werd verzorgder en er werden meer kansen gecreëerd. Na een uur spelen benutte Tim Schoonheijm een mogelijkheid en bracht de Rotterdammers op gelijke hoogte met de thuisploeg. Andere grote kansen waren echter niet aan Feyenoord/Excelsior besteed, waardoor Lierse SK in de slotfase na een benutte strafschop met de winst aan de haal ging.

Van Gastel was onverbiddelijk in zijn oordeel over de eerste helft: ‘Die was niet om aan te gluren.’ De oefenmeester wist wel waar dat door kwam. ‘Het gros van de jongens in dit team moet nog leren waar het om gaat op dit niveau. Het is soms nog te kinderlijk. Die omslag zullen ze moeten maken.’

Zaterdag treft O/19 bekerwinnaar Ajax A1 in de strijd om de Supercup. Die wedstrijd wordt om 14:30 gespeeld op Varkenoord.

Lierse SK O/19 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-1

23’ 1-0
60’ 1-1 Schoonheijm
85’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Smith, De Vries; Jansen, Bouwmeester (46’ El Harouchi), Rashid; Schoonheijm, Van Buren en Manu (46’ Velder).

ONDER 18 VERSLAAT VOLENDAM A2 MET 2-3

Met nog drie weken te gaan tot de start van de competitie is Feyenoord/Excelsior onder 18 nog volop in voorbereiding. Oefenpartner FC Volendam A2 werd zaterdag met 2-3 opzij gezet in een duel waarin de Rotterdammers zelden in de problemen kwamen.

‘De voorbereiding loopt lekker’, maakte trainer Jan Gösgens na vier oefenduels de tussenbalans op. ‘Dit zijn ideale wedstrijden om zaken die we voor komend seizoen belangrijk vinden te trainen. Dat gaat goed.’

De Rotterdammers waren dominant in de eerste helft tegen Volendam A2, dat zelf ook verzorgd probeerde te voetballen. Ondanks de vele kansen voor O/18 werd de eerste pas na meer dan een halfuur spelen verzilverd. Brian van der Laan zorgde voor 0-1.

Net voor de pauze verdubbelde Feyenoord/Excelsior de voorsprong via Joey van der Velden, die vroeg in de wedstrijd de geblesseerde Leegreg Fer moest vervangen. Binnen het uur deed de thuisploeg met een tegentreffer iets terug.

Nadat Volendam met een bal op de paal dichtbij de gelijkmaker was, besliste Jon-Joost Cornelissens het duel twee minuten voor tijd. Een aansluitingstreffer in de laatste minuut baatte niet meer voor de Noord-Hollanders.

FC Volendam A2 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-3

34’ 0-1 Van der Laan
44’ 0-2 Van der Velden
58’ 1-2
88’ 1-3 Cornelissens
89’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart (46’ Struis); Scholman (46’ Samsey), Van Oosten, Blokland, J. van Deelen (65’ Y. van Deelen); Van der Laan, Berkvens (65’ Geluk), Agatowski (65’ Kriel); Cornelissens, J. Steenvoorden (46’ Blij) en Fer (13’ Van der Velden).

WINST VOOR ONDER 15 OP LEEFTIJDSGENOTEN LOMMEL UNITED

Voor Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft de eerste wedstrijd bij de start van de voorbereiding een zege op KVSK Lommel United O/15 opgeleverd. Na een ongelukkige achterstand toonden de Rotterdammers veerkracht en liepen uit naar een 1-3 overwinning. Djazz Manusama scoorde twee keer.

Voor de Belgische gastheer van O/15 staat de competitie op het punt van beginnen en daarom was Lommel United al een stuk eerder aan de voorbereiding begonnen dan Feyenoord/Excelsior O/15. Dat verschil toonde zich in de beginfase van het duel.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op een 0-1 voorsprong na een treffer in eigen doel van Bert Koomen. De verdediger verspilde niet veel tijd aan de teleurstelling over dat ongelukkige moment en maakte zijn ‘fout’ binnen drie minuten goed, door O/15 op gelijke hoogte met de thuisploeg te brengen. Doordat andere goede kansen in de eerste helft niet benut werden, was de stand bij rust gelijk.

In de tweede helft aarzelden de Rotterdammers niet om snel alsnog orde op zaken te stellen. Binnen een kwartier was de eindstand bereikt via twee treffers van Djazz Manusama.

Trainer Joop Hiele zag O/15 vanaf de kant regelmatig goed voetballen. ‘We zijn goed overeind gebleven tegen een fysiek sterke tegenstander die al een stuk langer bezig is dan wij. Ik ben zeer tevreden over dit eerste duel.’

KVSK Lommel United O/15 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-3

29’ 1-0 Koomen (e.d.)
32’ 1-1 Koomen
42’ 1-2 Manusama
49’ 1-3 Manusama

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Gronsveld (36’ Ulusoy), Knoester, Koomen (36’ Yalamoglu), James; Lenzini, Van der Pijl (36’ Hammouti), De Vos (36’ Da Silva); Albertus, Manusama en Proost (36’ Luiza Lubanzadio).

DOELPUNTENREGEN ONDER 14 TEGEN LOMMEL UNITED

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft een bijzonder goed gevoel overgehouden aan de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij KSVK Lommel United O/14 werd met maar liefst 0-11 gewonnen. Francisco Bilendo was met vier treffers het meest trefzeker.

‘Als je de eerste wedstrijd zo overtuigend wint, kun je natuurlijk alleen maar tevreden zijn’, reageerde trainer Rob Kurvers op de zege van zijn ploeg. ‘Ondanks dat de tegenstander wat licht was en weinig tegenover ons spel stelde, bleven wij uitermate gretig.’

O/14, waarbij iedereen door het vele doorwisselen ongeveer evenveel minuten maakte, kende een droomstart in België. Binnen vijf minuten hadden de Rotterdammers al een 0-3 voorsprong te pakken. Mohammed El Hankouri maakte de eerste twee goals en Jari Schuurman zorgde voor de derde treffer.

Voor de pauze liep Feyenoord/Excelsior uit naar 0-5. Marlon Slabbekoorn en Amir Absalem waren trefzeker. Na de rust bleek de honger naar doelpunten van de pupillen van Kurvers nog verre van gestild. Met treffers van Bilendo en Slabbekoorn ging O/14 in de tweede helft op dezelfde voet verder.

Tussen de 55ste en 61ste minuut scoorde Bilendo vervolgens een onvervalste hattrick. Na die drie treffers tekende Rick van der Meer met de elfde Rotterdamse treffer voor het slotakkoord.

KVSK Lommel United O/14 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-11

2’ 0-1 El Hankouri    51’ 0-7 Slabbekoorn
3’ 0-2 El Hankouri    55’ 0-8 Bilendo
4’ 0-3 Schuurman     59’ 0-9 Bilendo
15’ 0-4 Slabbekoorn            61’ 0-10 Bilendo
30’ 0-5 Absalem       70’ 0-11 Van der Meer
37’ 0-6 Bilendo

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet; Rietkerk, Kingsale, Sonha, Verdonk; Schuurman, El Hankouri, Korporaal; Slabbekoorn, Absalem en Conraad.