Fanshop
Fanshop

Feyenoord in blessuretijd onderuit in Kralingen

Feyenoord heeft zondagmiddag op de tweede speeldag van de eredivisie de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Mario Been werd in blessuretijd de das omgedaan door Guyon Fernandez, die de laatste kans van de wedstrijd verzilverde en zo de 3-2 eindstand op het scorebord zette. De Excelsior-aanvaller had in de eerste helft ook al het openingsdoelpunt verzorgd. Na de gelijkmaker van Ron Vlaar vlak voor rust zorgde een eigen doelpunt van Daan Bovenberg een kwartier voor tijd voor een 1-2 voorsprong voor Feyenoord, maar de gasten gingen vervolgens door treffers van Bovenberg en Fernandez alsnog onderuit. Ruben Schaken en Michael Lumb maakten in Kralingen hun officiële debuut in het shirt van Feyenoord.

Feyenoord kon in Kralingen geen vuist maken en leek de eerste helft ook enige moeite te hebben met het klein bemeten kunstgrasveld op Woudestein, dat onder meer tot uitdrukking kwam bij de meerdere corners die de Rotterdammers in de persoon van Luigi Bruins mochten nemen.Tot aan de rake kopbal van Vlaar vlak voor rust uit een hoekschop van de middenvelder eindigden de spelhervattingen van Bruins meerdere malen ver buiten bereik van een medespeler.Naast zijn assist zorgde de bij de Kralingers groot geworden Feyenoorder tijdens het eerste bedrijf voor het meeste gevaar aan Feyenoords zijde. Bruins mocht meer dan eens aanleggen voor een schot en had na een kwartier spelen de score ook moeten openen, maar zag zijn inzet van net binnen het strafschopgebied worden gepareerd.Excelsior, met vijf spelers met een verleden bij Feyenoord in de basis, voetbalde tegen de grote broer uit Rotterdam-Zuid frank en vrij en had in Fernandez haar gevaarlijkste speler. Het wekte dan ook geen verbazing dat uitgerekend de aanvaller degene was die Excelsior na een half uur spelen na een scherpe diepe bal van oud-Feyenoorder Kevin Wattamaleo op voorsprong zette.Feyenoord speelde in Kralingen ook een moeizame tweede helft, waarin de thuisploeg via de counter op zoek bleef gaan naar een voorsprong. De ploeg van Been stelde daar weinig tegenover en creëerde dan ook nauwelijks uitgespeelde kansen. Invaller Jerson Cabral probeerde het na 65 minuten met een schot, nadat hij in dezelfde minuut al was verrast na een splijtende steekpass van Vlaar en de bal in kansrijke positie niet wist te controleren.De ploeg van Been had uiteindelijk hulp van Daan Bovenberg nodig om op een 1-2 voorsprong te komen. Een corner van Cabral belandde een kwartier voor tijd via de rug van de Excelsior-verdediger achter Cees Paauwe, de Kralingse doelman die voor de rust met bijna fatale gevolgen al had misgetast bij een voorzet van Tim de Cler. Lang kon Feyenoord echter niet genieten van de voorsprong, want drie minuten na de 1-2 maakte Bovenberg zijn onfortuinlijke moment al ongedaan door een vrije trap van Ryan Koolwijk achter Erwin Mulder te koppen.Feyenoord probeerde in de slotfase met en man en macht alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar moest met lede ogen toezien hoe uiteindelijk Excelsior na de tweede treffer van Fernandez met de winst aan de haal ging.Excelsior – Feyenoord 3-2

Scoreverloop:

29’ 1-0 Fernandez
41’ 1-1 Vlaar
74’ 1-2 Bovenberg (eigen doelpunt)
77’ 2-2 Bovenberg
90’ 3-2 Fernandez

Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Bahia en Vlaar (beiden Feyenoord), Clasie en Lagouireh (beiden Excelsior) 

Opstellingen:
Excelsior:
Paauwe; Bovenberg, Van Steensel. Nieveld, Nelom; Vincken (66’ Lagouireh), Clasie (75’ Ribeiro), Koolwijk, Wattamaleo, Alisic (79’ Bergkamp); Fernandez.
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler (46’ Lumb); El Ahmadi, Bruins, Fer; Schaken, Smolov (71’ Castaignos) en Wijnaldum (59’ Cabral).