Feyenoord – AA Gent in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde in de Europa League terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites. Deze keer: Feyenoord tegen AA Gent, eindstand: 1-0.
De Telegraaf:
Tienertoer in verschiet
Na één seizoen van volledige afwezigheid lonkt de groepsfase van de Europa League voor Feyenoord. In een klassieke Lage Landen-confrontatie bleken de Rotterdammers te sterk voor de Belgische nummer twee en bekerwinnaar AA Gent, 1-0. Met het doelpunt van Leroy Fer twaalf minuten voor tijd en zonder tegendoelpunt moet Feyenoord in staat zijn de Buffalo’s op Belgische bodem het genadeschot te geven en definitief om te leggen. Daarna kan ome Mario met zijn neefjes – de gemiddelde leeftijd van de Feyenoorders kwam gisteren net boven de 22 jaar uit – op tienertoer door Europa. Goed voor de spelers om internationale ervaring op te doen en voor de schatkistbewaarder in De Kuip, voor wie iedere euro er één is.

Spits:
Poulefase van levensbelang
Voor het armlastige Feyenoord is het van levensbelang dat de ploeg de groepsfase van de Europa League bereikt. Dan kan de penningmeester in ieder geval zes ton aan euro’s bijschrijven, buiten de recettes en winstpremies van de groepsfase zelf. Been: „Het is niet alleen voor de club belangrijk, maar ook voor de spelers zelf. Zij kunnen in de groepsfase veel ervaring opdoen. Zelf een doelpunt maken en de nul houden, is op Europees niveau een goede prestatie. Maar het zal volgende week in Gent nog lastig genoeg worden.”

NUSport.nl/ANP:
Enthousiasme
In de tweede helft hield het enthousiasme van de jonge Feyenoorders aan, verder dan twee pogingen van Bruins en Fer liet de compacte verdediging van de ploeg van Michel Preudhomme's opvolger Francky Dury het niet komen. Tot in de 78e minuut Fer plots de 33.000 toeschouwers in extase bracht. Hij kreeg de bal na een hoekschop van Tim de Cler wat gelukkig mee, maar draaide vervolgens goed om zijn as: 1-0.

KAAGent.be:
Verraderlijke uitgangspositie
Het Legioen mocht juichen om de voorsprong en Feyenoord leek nog meer te willen. In de slotfase kregen ze echter geen doelkansen meer bijeengevoetbald. Zo keerde Gent terug met een kleine 1-0 nederlaag. Een klein verschil, maar wel een verraderlijke uitgangspositie voor de terugwedstrijd.