Fer: ‘Zege redelijke afspiegeling van de verhoudingen’

Feyenoord kwam donderdagavond tegen AA Gent furieus uit de startblokken en dat was in de eigen Kuip geen toeval. Trainer Mario Been had in de aanloop naar het duel in de Europa League gehamerd op een overrompelend begin en werd door zijn spelers op zijn wenken bediend. ‘De felle start was inderdaad afgesproken werk’, zei Leroy Fer na afloop van de 1-0 overwinning. ‘Na de eerste tien minuten verwaterde het van onze kant een beetje, maar in de tweede helft hebben we het weer goed opgepakt.’
De Rotterdammers hielden na de rust door continu geconcentreerd te blijven spelen de rijen achterin goed gesloten. ‘Gent kwam nog wel een enkele in de buurt van ons doel, maar echte kansen hebben ze niet meer gehad’, keek Fer terug. De middenvelder zorgde zelf na 78 minuten uit een corner van Tim de Cler voor de enige treffer van de wedstrijd. ‘Ik viel al, waardoor ik de bal uit de draai moest nemen’, zei Fer. ‘Ik plaatste hem precies goed. Het doelpunt was een extra steuntje voor mij en goed voor de ploeg.’

Met de steun van het legioen in de rug nam Feyenoord geen genoegen met de 1-0 voorsprong. ‘Over heel de wedstrijd genomen hebben we ook kansen op meer gehad, maar in de eerste helft was Gent ook af en toe gevaarlijk’, keek Fer terug. ‘Al met al is 1-0 een redelijke afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Ik denk dat we het goed gedaan hebben met het oog op de return.’

Fer stond na afloop van de wedstrijd de pers te woord in het t-shirt met steunbetuiging aan de wederom zwaar geblesseerde Dani Fernández dat de Feyenoorders bij opkomst voor het duel ook droegen. ‘Het is gewoon ontzettend sneu voor Dani’, besloot Fer. ‘Voor de tweede keer een vervelende knieblessure waardoor hij weer een heel seizoen moet revalideren. Daar ga je kapot aan en daarom wilden wij iedereen laten zien dat we hem steunen.’