Fanshop
Fanshop

Alleen vrijdag en zaterdag nog beperkt aantal kaarten te koop voor AA Gent-Feyenoord

Er zijn nog enkele kaarten te koop voor de ontmoeting AA Gent – Feyenoord van volgende week donderdag. Diamond- en Goldcard-houders die Feyenoord in Vlaanderen willen steunen, kunnen tot en met zaterdag nog kaarten aanschaffen via de Ticketbox-verkooppunten. Silvercardhouders kunnen alleen zaterdag nog een kaart voor de wedstrijd bemachtigen. Voor deze wedstrijd tegen de vicekampioen van België (aanvangstijd 20.00 uur) geldt een verplichte buscombi vanaf Rotterdam.
Feyenoord heeft er, na goede gesprekken met de Belgische autoriteiten en met AA Gent en op basis van de uitstekende samenwerking met de Vlamingen rond de heenwedstrijd, vertrouwen in dat er een goede en veilige wedstrijd kan worden georganiseerd. Ten overvloede roept de club fans niettemin nadrukkelijk op niet buiten de verplichte buscombi om af te reizen naar de uitwedstrijd.

De club en haar aanhang worden nauwlettend in de gaten gehouden door de UEFA vanwege ongeregeldheden uit het verleden. Meereizende supporters moeten er dan ook rekening mee houden dat er nog strenger dan gebruikelijk op zal worden toegezien dat niemand zich misdraagt.

Feyenoord-fans die op eigen gelegenheid naar Gent proberen af te reizen zullen zonder uitzondering uit het stadion en de stad worden geweerd. Op de dag van de wedstrijd zal een zogeheten burgemeestersbesluit van kracht zijn, dat inhoudt dat het centrum verboden terrein is voor alle Feyenoord-supporters. Fans van Feyenoord die toch in het centrum of rond het stadion worden aangetroffen zullen worden aangehouden. Hun gegevens worden bovendien doorgegeven aan Feyenoord en het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, wat in elk geval zal leiden tot een stadionverbod in Nederland.

Trainer Mario Been deed direct na de loting, al een oproep aan de supporters zich zowel bij de thuis- als de uitwedstrijd te gedragen. ‘Denk na. Als het nu weer fout gaat zijn we voorlopig wel klaar in de Europa Cup. Daarmee zou de club enorm gedupeerd worden.’