Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord O/19 grijpt naast Super Cup

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdagmiddag naast de Super Cup voor A-junioren gegrepen. De regerend landskampioen ging op Varkenoord na verlenging met 1-2 onderuit tegen bekerwinnaar Ajax A1. De Rotterdammers keken tijdens de reguliere speeltijd lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar dwongen in de slotfase door een treffer van aanvaller Tim Schoonheijm alsnog een verlenging af. Daarin vielen er kansen over en weer te noteren, maar gingen de gasten door een doelpunt in de tweede helft van de toegift met de winst aan de haal. Feyenoord-Excelsior O/16 speelde eveneens op Varkenoord en trapte het bekertoernooi in de poulefase af met een 2-2 gelijkspel tegen SC Excelsior. De lichting Onder vijftien boekte uit tegen FC Dordrecht C1 een 0-2 oefenzege.
Landskampioen Feyenoord O/19 strijdend ten onder in Super Cup
 
Feyenoord/Excelsior O/19 vocht in de verlenging van het duel om de Super Cup een ongelijke strijd met Ajax A1, doordat Ryan Bouwmeester vlak voor het einde van de reguliere speeltijd met een rode kaart in moest rukken. Zonder de middenvelder bleef de regerend landskampioen in de toegift echter levensgevaarlijk, zoals het dat tijdens de eerste negentig minuten ook was geweest. De beloning in de vorm van de eerste prijs van het seizoen bleef evenwel uit.

 
De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel opende sterk op Varkenoord en dwong in de openingsfase de nodige kansen af. Langzaamaan nam Ajax het initiatief over, zonder dat de Amsterdammers gevaarlijk werden. Daardoor was het des te zuurder dat het wel de bekerwinnaar was die tien minuten voor de rust de score opende, via een rake vrije trap van Ouasim Bouy.

 
Door de achterstand ging Feyenoord/Excelsior O/19 met name in de tweede helft op jacht naar een doelpunt. ‘Wij zijn meer opportunistisch gaan spelen, met meer druk naar voren’, zei Van Gastel na afloop. De terechte beloning kwam vlak voor tijd via een doelpunt van Tim Schoonheijm. De aanvaller dribbelde vanaf de flank naar binnen en schoot met links in de verre hoek: 1-1.

 
De jacht op die gelijkmaker had de Rotterdammers veel kracht en energie gekost en toen vervolgens Bouwmeester ook nog eens werd heengezonden, moest de ploeg van Van Gastel lopend op zijn laatste benen met een man minder de strijd in de verlenging aan. ‘Daarin kregen we zelfs nog twee dotten van kansen, maar helaas gingen die er niet in’, zei Van Gastel. ‘We hadden natuurlijk liever gewonnen en hebben er ook alles aan gedaan om dat voor elkaar te krijgen. We hebben gestreden en gevochten. De jongens hebben hun huid zo duur mogelijk verkocht en daarom ben ik ondanks dat we hebben verloren ontzettend trots op ze.’

 
Feyenoord/Excelsior O/19 – Ajax A1 1-2 (na verlenging)
Scoreverloop:
35’ 0-1 Bouy
85’ 1-1 Schoonheijm
115’ 1-2 Dijks
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort (64’ Smith), De Vries; M. Steenvoorden (46’ Bouwmeester), Jansen (78’ Van den Engel), Rashid (70’ El Harouchi); Van Buren, Schoonheijm en N. Velder (46’ Manu).
 
Feyenoord O/16 start bekertoernooi met gelijkspel
 
Feyenoord/Excelsior O/16 is zaterdag het bekertoernooi begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen SC Excelsior B1. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam op Varkenoord tot twee keer toe op voorsprong, maar wist die in het pouleduel niet vast te houden. Aanstaande dinsdag is RBC B1 in Roosendaal de volgende bekertegenstander, waarna de poulefase komende zaterdag wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda B1.
 
De thuisploeg had het eerste officiële duel van het seizoen eigenlijk moeten winnen. De ploeg van Taument combineerde zich naar voldoende open kansen, maar haalde slechts twee keer de trekker over. ‘Dat is het enige verwijt dat ik de jongens kan maken’, zei de coach na afloop. ‘Voor de rest hebben de jongens het uitstekend gedaan. Ze hebben hard gewerkt en goed gevoetbald en daar heb ik ze dan ook mee gecomplimenteerd.’
 
Feyenoord/Excelsior O/16 kwam na een halfuur spelen op voorsprong via Rick Karsdorp. De middenvelder zag de doelman van de gasten te ver voor zijn doel staan, twijfelde geen moment en verschalkte de sluitpost vanaf twintig meter met een boogbal. ‘In de euforie na dat doelpunt kregen we vrij snel een doelpunt tegen’, zei Taument. ‘Zonde, want dat was absoluut niet nodig.’
 
In de tweede helft stond Jeff Hardeveld aan de basis van het tweede doelpunt. De linksachter stoomde op langs de zijlijn, verstuurde vanaf eigen helft een uistekende diepe bal op Jesse Driebergen. De middenvelder zette met een kapbeweging twee verdedigers op het verkeerde been en schoot beheerst binnen. Uit een twijfelachtige strafschop bepaalde SC Excelsior niet lang erna de eindstand in de stadsderby op 2-2.
 
Feyenoord/Excelsior O/16 – SC Excelsior B1 2-2
Scoreverloop:
31’ 1-0 Karsdorp
34’ 1-1
46’ 2-1 Driebergen
52’ 2-2 (strafschop)
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Van Beek, Cabral, Rekik (41’ Korporaal), Hardeveld; Knoester, Karsdorp (44’ Dekker), Driebergen; Geyah Darjij, Robinson en Lopes Martins De Veiga.

Feyenoord O/15 boekt oefenzege in Dordrecht

Feyenoord/Excelsior O/15 heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd uit tegen FC Dordrecht C1 betrekkelijk eenvoudig gewonnen. De Rotterdammers boekten een 0-2 zege, waar gezien de kansenverhouding de score veel hoger op had kunnen lopen. Polino Luiza Lubanzadio en Robbert de Vos zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.

Coach Joop Hiele was na afloop vooral tevreden over de eerste helft, waarin zijn ploeg met mooi aanvalsspel meerdere kansen af wist te dwingen. ‘We kunnen er tevreden over zijn hoe de zaken waarop we de laatste weken hebben getraind terug waren te zien voor de rust’, stelde de oefenmeester. ‘Dat de kansen vervolgens niet worden benut is vers twee.’

Na de rust werd het van de kant van Feyenoord/Excelsior O/15 een stuk slordiger, maar viel er toch nog een aantal kansen te noteren. Maar verder dan een treffer van De Vos, nadat Luiza Lubanzadio de Rotterdammers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gezet, kwam de ploeg van Hiele niet meer. ‘Het vizier stond vandaag niet op scherp’, besloot de coach. ‘Anders hadden we een grotere overwinning geboekt.’

FC Dordrecht C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-2
Scoreverloop:
11’ 0-1 Luiza Lubanzadio
40’ 0-2 De Vos

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy, Knoester (36’ Gronsveld), Yalamoglu, James; El Baad, Manusama (36’ Lenzini), Da Silva; Proost, Albertus (36’ Hammouti) en Luiza Lubanzadio (36’ Van der Pijl).