Feyenoord O/18 wint seniorentoernooi

Feyenoord/Excelsior O/18 heeft zondag een toernooi waar verder de eerste elftallen van VEP, Antibarbari en Bodegraven aan deelnamen winnend afgesloten. Nadat de ploeg van trainer Jan Gösgens vrijdagavond al met 7-0 te sterk was voor VEP moest zondagmiddag Bodegraven er ook aan geloven: 5-1. ‘We hebben duidelijk laten zien dat het verschil tussen ons en een derdeklasser groot is’, keek de oefenmeester terug op het toernooi. ‘We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi.’
De Rotterdammers kwamen zondagmiddag sterk uit de startblokken en stonden door een doelpunt van Joshua Steenvoorden al binnen een minuut op voorsprong. Die werd in de eerste helft gestaag uitgebouwd, waardoor de talenten van Feyenoord/Excelsior met een 4-1 tussenstand de rust in gingen. ‘De eerste helft zetten we goed druk’, zei Gösgens. ‘We scoren regelmatig uit zulke situaties. Ook de opbouw van achteruit gaat naar behoren.’

De tweede helft daalde het spelniveau van de Rotterdammers enigszins. Reden tot juichen was er nog wel. In de allerlaatste minuut van het duel met Bodegraven wist invaller Emilio Samsey het net te vinden, waarmee hij de eindstand bepaalde op 1-5.

Bodegraven – Feyenoord/Excelsior O/18 1-5

1’ 0-1 J. Steenvoorden
10’ 1-1
29’ 1-2 Wijmer
34’ 1-3 Berkvens
38’ 1-4 J. Steenvoorden
90’ 1-5 Samsey

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Osseweijer; Scholman (60’ J. van Deelen), Van Oosten, Morais, Wijmer (60’ Y. van Deelen); Agatowski (70’ Samsey), Blij (46’ Triel), J. Steenvoorden; Van der Velden (60’ Geluk), Cornelissens (70’ Balrak) en Berkvens.