Heracles Almelo – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting van Eredivisie Live. Deze keer: Heracles Almelo tegen Feyenoord, uitslag 1-1.
Heracles.nl:
Gevaar van afstand
Het gevaar in de beginfase kwam van afstand. In de negende minuut legde Birger Maertens aan van ongeveer dertig meter en moest Edwin Mulder met een hand redding brengen. Twee minuten later moest Remko Pasveer in actie komen op een indraaiende vrije trap van Luigi Bruins. In de vijftiende minuut kwam Heracles Almelo op voorsprong. Willie Overtoom nam de hoekschop. Antoine van der Linden verlengde met het hoofd en Mark Looms liet Edwin Mulder kansloos met een fraaie kopbal.

NUSport.nl:
Controle
Het tegendoelpunt leek de ploeg van Been wakker te schudden. De bezoekers kropen uit hun schulp mede doordat vleugelverdediger Tim de Cler, die een week eerder nog felle kritiek incasseerde van zijn trainer, meer de aanval zocht. Echte kansen bleven echter uit. Dat veranderde vlak voor rust. Georginio Wijnaldum haalde na een prachtige passeerbeweging vanaf de rand van de zestien meter uit. Doelman Remko Pasveer was kansloos, maar het schot spatte op de lat uiteen.

De Telegraaf:
Verjongingskuur
Na een matig eerste uur – Erwin Looms opende in de vijftiende minuut de score – ging Feyenoord draaien toen de ervaren Karim El Ahmadi en Luigi Bruins plaats hadden gemaakt voor de jeugdige talenten Ricky van Haaren en Jerson Cabral. Tegen het ingespeelde elftal van Peter Bosz zou die verjongingskuur zomaar desastreus kunnen zijn. Echter, na de geweldige gelijkmaker van Georginio Wijnaldum in de 71e minuut creëerde de jonge Rotterdamse ploeg met acht spelers uit eigen opleiding kans op kans om de wedstrijd te beslissen. ,,Het doorbreken van deze jeugdlichting zat eraan te komen bij Feyenoord”, wist Heracles-trainer Bosz, de voormalig technisch directeur in Rotterdam-Zuid. ,,Let op, over drie tot vier jaar zal er nog zo’n prachtige lichting doorbreken.”

AD:
Realiteit
Het gelijkspel werd na afloop zonder morren geaccepteerd. Voor kritiek op de zwakke eerste helft en het verlies van weer twee punten was in het kamp van de Rotterdammers nauwelijks plaats. ‘Dit is gewoon de realiteit’, vertelde Mario Been schouderophalend. ‘We kunnen blijven praten over versterkingen of over het missen van kansen. Maar dit is waar wij het mee doen. En ik ben tevreden over de vechtlust en de veerkracht in de slotfase.’

Klik hier voor de samenvatting van Heracles Almelo tegen Feyenoord op de website van Eredivisie Live.