Beloften en Jong Heracles delen punten: 1-1

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond de eredivisie voor beloftenelftallen begonnen met een gelijkspel. Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde de ploeg van trainer André Hoekstra met 1-1 gelijk tegen Jong Heracles Almelo. Andrea Fillecia zorgde op Woudestein een kwartier voor tijd vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker, nadat de Rotterdammers kort na de rust op achterstand waren gekomen. Darley hield de Rotterdammers bij een 0-1 stand in de wedstrijd door een penalty te keren. Kelvin Leerdam kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en maakte daardoor het laatste fluitsignaal niet meer mee.

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, al was het meeste balbezit wel voor de thuisploeg. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en veel gevaarlijke momenten vielen er daardoor niet te noteren. Heraclied Ben Rienstra raakte uit een vrije trap de lat, waar Jerson Anes Ribeiro aan de andere kant zijn schot gekeerd zag worden door Heracles-doelman Nick Hengelman.

Vroeg in de tweede helft keek Jong Feyenoord/Excelsior opeens tegen een achterstand aan, toen wat in eerste instantie een voorzet leek van Mark-Jan Fledderus achter Darley in het doel plofte. De Rotterdammers moesten daardoor nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, maar kwamen aanvankelijk niet verder dan schoten van Fillecia en Adil Auassar en een kopbal van wederom Fillecia.

Een kwartier voor tijd leek de thuisploeg de aansluiting definitief te verliezen, toen Heracles een strafschop kreeg toegekend. Darley was daarvoor de meerdere geweest van Samuel Armenteros in een één-tegen-één-duel, maar zag de rebound van Mike ter Wierik vervolgens eindigen op de hand van Feyenoord/Excelsior-verdediger Delano A Cohen. Ter Wierik schoot de door arbiter Higler toegekende penalty, maar Darley toonde zich nogmaals sterk en pakte de inzet klemvast.

Het bleek het keerpunt van de wedstrijd, want in plaats van dat Heracles verder afstand nam, was het de thuisploeg die twee minuten later op gelijke hoogte kwam. Michael Lumb ging op avontuur en werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Fillecia ontfermde zich over de terecht toegekende strafschop en schoot beheerst binnen: 1-1.

Beide elftallen gingen in het restant van de wedstrijd op zoek naar de overwinning, maar kwamen niet meer tot scoren.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Heracles Almelo 1-1

55’ 0-1 Fledderus
77’ 1-1 Fileccia

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Leerdam, Gudde, Ramsteijn, Lumb; Van Haaren (46’ A Cohen), Mokotjo, Auassar; Isoufi (77’ Eekman), Fillecia en Ribeiro.