Feyenoord O/18 start bekertoernooi met ruime zege

Feyenoord/Excelsior O/18 is maandagavond het bekertoernooi gestart met een 5-1 overwinning op Spijkenisse A1. Het was voor de ploeg van trainer Jan Gösgens de derde wedstrijd in vier dagen, nadat er dit weekend in oefenduels al werd afgerekend met de eerste elftallen van VEP (7-0) en Bodegraven (5-1). ‘Gezien het drukke programma was het van onze kant niet superfris, maar we hebben toch een lekkere wedstrijd gespeeld’, stelde Gösgens na afloop.
De wedstrijd brandde op Varkenoord direct in alle hevigheid los, want na zes minuten waren er al drie doelpunten gevallen. De thuisploeg nam binnen vier minuten via Daan Blij en Jon-Joost Cornelissens (strafschop) een 2-0 voorsprong, waarna Spijkenisse direct iets terug deed. ‘Verder hebben we eigenlijk niets weggegeven’, zei Gösgens. ‘Daarnaast hebben we geen blessures opgelopen, waardoor we tevreden terug mogen kijken op deze wedstrijd.’

Uit een corner tekende Joey van der Velden na ruim twintig minuten voor de 3-1. De Rotterdammers stichten al een paar wedstrijden veel gevaar uit hoekschoppen. ‘Het is daarom leuk voor de jongens dat we vandaag ook daadwerkelijk hebben gescoord uit een corner’, zei Gösgens.

Blij bepaalde de eindstand na de rust met nog twee treffers op 5-1, waarbij zeker het vierde Rotterdamse doelpunt tot de verbeelding sprak. De aanvallende middenvelder trok vanaf links naar binnen en haalde verwoestend uit in de korte hoek. Afgelopen vrijdag tegen VEP wist Blij ook al drie keer het net te vinden.

Het drukke programma voor Feyenoord/Excelsior O/18 houdt nog even aan, want aanstaande woensdag is Excelsior Pernis A1 alweer de volgende tegenstander in het bekertoernooi. De poulefase wordt komende zaterdag afgesloten met een wedstrijd tegen Spartaan’20 A1.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Spijkenisse A1 5-1

1’1-0 Blij
4’2-0 Cornelissens
6’ 2-1
23’ 3-1 Van der Velden