Fanshop
Fanshop

Feyenoord maximaal gesteund in Gent

Feyenoord weet zich donderdagavond (20.00 uur) in de return tegen AA Gent gesteund door een volledig uitverkocht uitvak. Dit betekent dat de ploeg van trainer Mario Been in het Jules Otten Stadion duizend Feyenoord-supporters achter zich heeft staan als het strijdt om een plaats in de groepsfase van de Europa League. ‘Voor het elftal is dat een schitterend vooruitzicht’, zegt Been in de aanloop naar de wedstrijd waarin een voorsprong van 1-0 wordt verdedigd. ‘Feyenoord-supporters hebben bewezen ons ook in vreemde stadions het gevoel te kunnen geven dat we de thuisspelende ploeg zijn.’
De oefenmeester doet daarnaast een klemmend beroep op supporters om vooral niet op eigen gelegenheid naar Gent af te reizen in de hoop daar buiten de uitverkochte buscombiregeling om de wedstrijd te kunnen bijwonen. ‘Ik begrijp dat supporters er graag bij zijn als wij donderdagavond met Gent gaan uitmaken welke ploeg er door gaat naar de groepsfase’, zegt Been. ‘Maar wie geen kaart heeft, roep ik in het belang van Feyenoord nadrukkelijk op om thuis te blijven. Met de ploeg zullen we er alles aan doen om in elk geval nog zes poulewedstrijden af te dwingen’, zegt Been. ‘De UEFA kijkt echter met een vergrootglas naar ons, om te bezien of we ons houden aan de gemaakte afspraak dat alleen de 1000 supporters met de verplichte buscombi meekomen en dat die zich ook nog eens voorbeeldig zullen gedragen.’

'Gebeurt dit niet, dan lopen we het risico op zware sancties die de club enorme schade berokkenen’, weet Been. 'De spelers zullen er op het veld alles aan doen zodat alle Feyenoord-fans trots kunnen zijn. Ik reken er op dat de supporters, door gehoor te geven aan onze oproep, er op hun beurt voor zorgen dat wij na afloop ook alleen maar trots op hun kunnen zijn. Blijf, als je niet mee kan met de buscombi, dus thuis en kijk de wedstrijd met je vrienden op televisie’, aldus Been. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op RTL7.

Ook uit het belang van de fans zelf ontraadt Feyenoord haar supporters om zonder kaarten en op eigen gelegenheid af te reizen naar Gent. In de Belgische stad is op de wedstrijddag een zogenoemd ‘Burgemeestersbesluit’ van kracht, op grond waarvan Feyenoord-supporters die buiten de verplichte combiregeling de stad binnen komen zullen worden aangehouden en opgepakt.

Burgemeester van Gent Daniël Termont riep in een eerder stadium bezoekers van het Europese duel al op er een waar voetbalfeest van te maken in het Jules Otten Stadion. Bekijk hier de videoboodschap van de Gentse burgervader.