Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/16 sleept winst op RBC in slotfase uit het vuur

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft dinsdagavond de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi met 2-3 gewonnen van RBC Roosendaal B1. De Rotterdammers sleepten de zege in de slotminuten uit het vuur. Tot aan de laatste speelminuut stond de thuisploeg nog op voorsprong, maar dankzij twee doelpunten in twee minuten ging de ploeg van trainer Gaston Taument toch met drie punten terug naar Rotterdam.
Taument was achteraf niet tevreden over de eerste helft die zijn ploeg speelde op het kunstgras van het Mariflex stadion. RBC zakte ver terug op eigen helft, waardoor het lastig was voor Feyenoord/Excelsior om het spel te maken, maar bovendien ontbrak het de Rotterdammers aan beleving en agressiviteit. Weliswaar kwamen de bezoekers via een eigen doelpunt nog op voorsprong, maar door matig verdedigen ging RBC met een 2-1 voorsprong de rust in.
 
De tweede helft was er een ander Feyenoord/Excelsior te zien in Roosendaal en zetten de Rotterdammers meer druk op RBC. Desondanks duurde het tot de slotminuten voordat het overwicht werd omgezet in een voorsprong. Kevin Janssen zorgde vlak voor tijd met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker, waarna de middenvelder in blessuretijd de eindstand bepaalde door een voorzet van Rodney Lopes Cabral tot doelpunt te promoveren.

‘Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen’, concludeerde Taument achteraf. ‘Ik moet mijn ploeg de complimenten geven voor de manier waarop we toen gevoetbald hebben. Maar over de eerste helft ben ik niet tevreden.’ Feyenoord/Excelsior O/16 speelt aanstaande zaterdag de derde en laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi tegen NAC Breda.
 
RBC Roosendaal B1 – Feyenoord/Excelsior onder 16 2-3
Scoreverloop:
6’ 0-1 e.d.
7’ 1-1
26’ 2-1
80’ 2-2 Janssen
81’ 2-3 Janssen
 
Opstelling Feyenoord onder 16: Jharie; Van de Ruit (55’ Lopes Cabral), Korporaal (48’ Janssen), Rekik (41’ Van Beek), Hardeveld; Kassels (30’ Thong), Knoester, Dekker; Geyah Darjij (41’ Driebergen), Robinson en Lopes Martins de Veiga.