Fanshop
Fanshop

Feyenoord strijdend ten onder in Gent

Feyenoord is er donderdagavond in België niet in geslaagd om de poulefase van de Europa League te bereiken. De ploeg van trainer Mario Been verdedigde tegen AA Gent een 1-0 voorsprong, maar neemt door een 2-0 nederlaag in het Jules Ottenstadion na twee wedstrijden afscheid van het Europese podium. Doelpunten van Yayay Soumahoro en Elimane Coulibaly verdeeld over de eerste en tweede helft deden de Rotterdammers de das om. Sekou Cissé speelde in Vlaanderen zijn eerste wedstrijd van het seizoen, na de afgelopen maanden aan de kant te hebben gestaan met een teenblessure.
Been gokte met het opstellen van de het aan wedstrijdritme ontbrekende Cissé op de kracht en snelheid van de Ivoriaan en kreeg al na twee minuten het gelijk aan zijn zijde wat betreft die keuze. De aanvaller ontsnapte aan de linkerkant en kon op de rand van het strafschopgebied door Kenny Thompson alleen nog onreglementair worden gestopt. Ron Vlaar kreeg na de door Luigi Bruins genomen vrije trap de openingstreffer bijna in zijn schoot geworpen, maar Gent-doelman Bojan Jorgacevic herstelde zijn fout en pakte het schot van de centrale verdediger op de doellijn in tweede instantie wel klemvast.Vervolgens ontspon zich in het sfeervolle Jules Ottenstadion een echte Europa Cup-wedstrijd, met twee ploegen die vochten voor elke meter en kansen over en weer. Zo belette Stefan de Vrij met een tackle in eigen strafschopgebied Yayay Soumahoro na een kwartier spelen het scoren, terwijl Ruben Schaken even daarvoor was gestuit op Jorgacevic.De twee grootste kansen van de eerste helft vielen in de laatste tien minuten te noteren en waar Gent via Soumahoro het net na 34 minuten wel wist te vinden, lukte het Georginio Wijnaldum op slag van rust in kansrijke positie niet om Jorgacevic te passeren. Een Rotterdams doelpunt zou recht doen aan de kansenverhoudingen, maar het bleef tot de rust bij de rake kopbal van Soumahoro uit een voorzet van Yassine El Ghanassy. Erwin Mulder had nog wel een hand achter de voorzet van de buitenspeler weten te krijgen, maar dat bleek niet genoeg om Gent van het scoren af te houden.Cissé hield het uiteindelijk een uur vol tijdens zijn rentree, maar zat nog niet op de bank of Gent verdubbelde via Coulibaly de score. De boomlange aanvaller torende bij een corner boven alles en iedereen uit en knikte de 2-0 keihard achter de kansloze Mulder.Hierdoor móést Feyenoord opeens weer scoren om aanspraak te maken op een plaats in de poulefase van de Europa League. De Rotterdammers kregen daar al snel ook kleine kansen toe via Bruins (kopbal) en de voor Cissé ingevallen Fedor Smolov (schot), maar beide inzetten waren een eenvoudige prooi voor Jorgacevic.Naarmate de tijd verstreek zette Feyenoord steeds meer aan en bracht het Gent ook in de verdrukking. Wijnaldum, Vlaar en de ingevallen Luc Castaignos namen het doel van de thuisploeg onder vuur, maar de beloning voor de getoonde strijdlust bleef uit. Leroy Fer had in de blessuretijd alsnog het bevrijdende doelpunt op zijn schoen, maar in een druk strafschopgebied schoot hij onfortuinlijk over.

AA Gent – Feyenoord 2-0

Scoreverloop:
34’ 1-0 Soumahoro
61’ 2-0 Coulibaly

Scheidsrechter: Eduardo Iturralde Gonzalez (Spanje)

Geel: Thompson, Soumahoro en Ljubijankic (allen AA Gent), Martins Indi en Fer (beiden Feyenoord)

Opstellingen:
AA Gent:
Jorgacevic; Medrano (83’ Duarte), Wils, Hanstveit, Thompson; Thijs (66’ Ljubijankic), Azofeifa (69’ Smolders), Grondin; El Ghannassy, Coulibaly en Soumahoro.
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, Martins Indi, De Cler (82’ Cabral); Leerdam, Bruins, Fer; Schaken (76’ Castaignos), Cissé (60’ Smolov) en Wijnaldum.