Been ontgoocheld na uitschakeling

Feyenoord-trainer Mario Been had donderdagavond tot in de allerlaatste minuut hoop gehouden op een plaats in de poulefase van de Europa League, maar moest uiteindelijk met lede ogen aanzien hoe Feyenoord ondanks meerdere kansen niet tot scoren kwam en daardoor al na twee wedstrijden tegen AA Gent afscheid moest nemen van het Europese podium. ‘We zijn ontgoocheld over deze uitschakeling’, zei Been zichtbaar ontdaan over de 2-0 nederlaag in Vlaanderen. ‘Dit was niet nodig geweest.’
De Rotterdammers verdedigden in het Jules Ottenstadion een 1-0 voorsprong, kregen direct via Ron Vlaar een flinke kans, maar zagen gaandeweg de eerste helft Gent sterker worden. ‘Wij begonnen veel te nerveus aan de wedstrijd’, zei Been. ‘Pas na de 1-0 van Gent gingen wij voetballen.’ Dat leverde op slag van rust ook een levensgrote kans op voor Georginio Wijnaldum. ‘Die had erin gemoeten’, zei Been. ‘Zeker op Europees niveau.’

De ploeg van Been ging in de tweede helft verder op zoek naar een doelpunt, maar kreeg na een uur spelen een volgende tegenslag te verwerken doordat Elimane Coulibaly het tweede doelpunt tegen de touwen kopte. ‘We hebben de doelpunten vandaag te makkelijk weggeven’, keek Been terug. ‘Daarnaast moeten we onszelf verwijten dat we de kansen die wij hebben gekregen niet hebben benut. Met een beetje meer vernuft scoren wij hier in België wel, met alle gevolgen van dien. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.’