Feyenoord O/17 start competitie met zege op Sparta

Feyenoord/Excelsior O/17 is zaterdagmiddag de competitie gestart met een 3-1 zege op Sparta Rotterdam B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse boog in de stadsderby een 0-1 achterstand om via treffers van Anass Achabar (2) en Nathan Ake. Onder 18 en Onder 16 speelden het laatste pouleduel in het bekertoernooi en beide ploegen gaan door de volgende ronde. De wedstrijd tussen AZ A1 en Feyenoord/Excelsior O/19 werd afgelast.
Feyenoord/Excelsior O/18 besluit voorbereiding met ruime zege

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdagmiddag de derde en laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi met ruime cijfers gewonnen. Nadat eerder overtuigend werd gewonnen van achtereenvolgens Spijkenisse en Excelsior Pernis, wist de ploeg van trainer Jan Gösgens op bezoek bij Spartaan ‘20 A1 met 0-7 te winnen. ‘Voor ons betekende dit duel het einde van de voorbereiding op de competitie en daar kan ik erg tevreden over zijn’, concludeerde de trainer achteraf.

De bezoekers gingen de rust in met een 0-3 voorsprong, onder meer dankzij twee doelpunten van Jan-Joost Cornelissens, maar kwamen de tweede helft pas echt op stoom. ‘Toen hadden we eigenlijk uit moeten lopen naar de dubbele cijfers’, stelde Gösgens.

Voor Feyenoord/Excelsior onder 18 gaat volgende week zaterdag de competitie van start met een wedstrijd tegen Sportclub Feyenoord A1. ‘Een mooi duel om mee te beginnen’, vertelde Gösgens. ‘Onze doelstelling is om dit seizoen te promoveren naar de eerste divisie, daar horen we eigenlijk thuis.’ Omdat Onder 19 al in de eredivisie speelt, kan Onder 18 daarna niet verder promoveren.

Spartaan ’20 A1 – Feyenoord/Excelsior onder 18 0-7

9’ 0-1 Cornelissens
18’ 0-2 Cornelissens
44’ 0-3 Blokland
48’ 0-4 Van der Velden
52’ 0-5 Balrak
60’ 0-6 Balrak
75’ 0-7 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 18: Spanjaart; Samsey, Scholman, Blokland (65’ Y. van Deelen); J. van Deelen; Agatowski (46’ Steenvoorden), Balrak, Thriel (46’ Van Oosten); Van der Velden, Cornelissens en Geluk (46’ Berkvens).’

Overtuigende zege Onder 17 in derby met Sparta

Feyenoord/Excelsior onder 17 is de competitie zaterdag begonnen met 3-1 zege tegen B1 van stadsgenoot Sparta. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kreeg op Varkenoord vroeg in de wedstrijd een doelpunt tegen, maar herstelde zich halverwege de eerste helft. In het vervolg van het duel kwam Feyenoord niet meer in de problemen.

De openingstreffer van Sparta kwam tot stand uit een strafschop, die al na twee minuten gegeven werd, nadat Diego Staas zijn tegenstander had vastgepakt in het strafschopgebied. ‘Dat was een tik voor ons’, vertelde Adriaanse achteraf.

Feyenoord had een goed kwartier nodig om die tik te boven te komen, maar nam daarop het heft stevig in handen. Het overwicht leverde na bijna een half uur spelen de verdiende gelijkmaker op via Anass Achabar, die een voorzet van Robbert Olijfveld binnenkopte.

Vijf minuten later stond Olijfveld ook aan de basis van Feyenoords tweede doelpunt, toen hij Nathan Ake in staat stelde om de thuisploeg op voorsprong te zetten en zo de ruststand op 2-1 te bepalen.

Na rust kwam de zege van Feyenoord geen moment meer in gevaar. De Rotterdammers verzuimden alleen om uit te lopen naar een grote score, omdat de eindpass niet altijd goed was. Alleen Achabar wist het net nog te vinden. De aanvaller deed dat op fraaie wijze, door de keeper van Sparta te passeren met een lob vanaf zestien meter van het doel.

Feyenoord/Excelsior onder 17 – Sparta Rotterdam B1 3-1

2’ 0-1 (strafschop)
25’ 1-1 Achabar
30’ 2-1 Ake
58’ 3-1 Achabar

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 17: De Jong; Maatsen, Ake, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Staats (52’ Boëtius), Sleegers (58’ Janssen); Thong, Achabar en Olijfveld.

Feyenoord/Excelsior O/16 naar volgende ronde bekertoernooi

Feyenoord/Excelsior O/16 heeft zich zaterdagmiddag op Varkenoord geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Gaston Taument sloot de poulefase af met een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda B1, wat na de eerdere overwinning op RBC Roosendaal B1 en de puntendeling met SC Excelsior B1 voldoende was voor een plaats in de volgende ronde.

‘Alle drie de tegenstanders komen we ook in de competitie tegen’, zei Taument na afloop. ‘We zullen heel het jaar tegen jongens spelen die een jaar ouder zijn en hun fysiek in de strijd gooien. Ik heb mijn spelers gezegd dat we daar niet in mee moeten gaan. Bij vlagen speelden wij deze wedstrijden ons eigen spel en dan zie je direct dat we voetballend verder zijn.’

De Rotterdammers kwamen zaterdagmiddag verdedigend geen moment in de problemen, maar moesten vlak voor rust na balverlies op het middenveld toch een tegentreffer toestaan. NAC kwam met dat doelpunt op gelijke hoogte, nadat William Geyah Darjij de thuisploeg eerder uit de kluts na een corner op voorsprong had gezet.

Was Feyenoord/Excelsior O/16 de eerste helft nog te gehaast in het positiespel, na de rust was dat onderdeel een stuk beter verzorgd. De Rotterdammers combineerden zich een weg door de defensie van de Bredanaars, maar verzuimden meer dan eens een overtalsituatie in de eindfase goed uit te spelen. ‘Dat was zonde, want anders hadden wij deze wedstrijd ruim kunnen winnen’, besloot Taument. ‘Nu hielden we NAC in de wedstrijd, al zijn zij eigenlijk geen moment gevaarlijk geweest.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – NAC Breda B1 1-1

19’ 1-0 Geyah Darjij
35’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Cabral, Dekker, Van Beek, Dorand (41’ Knoester); Kassels, Driebergen, Rekik; Geyah Darjij, Robinson en Lopes Martins De Veiga (60’Hardeveld).