Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord – Vitesse in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Vitesse, uitslag 4-0.
Sp!ts:
Nog steeds ziek van Gent
Na zijn 2-0 tegen Vitesse gaf Fer met armgebaren aan dat zijn ploeggenoten hem niet te enthousiast moesten komen feliciteren. Bovendien spurtte hij naar de reservebank om Sekou Cissé een knuffel te geven. ‘Ik wilde hem een steuntje in de rug geven omdat hij wéér last van zijn teen heeft.’

De Pers:
De vernieuwde Mario Been moet al meteen aan de bak
Voor Feyenoord kwam de zege goed uit. De competitiestart was belabberd en de groepsfase van de Europa League werd niet bereikt omdat de Belgische dreumes AA Gent te sterk – of minder zwak – bleek. Been was er vooraf dan ook niet helemaal gerust op. ‘Het debacle in Gent had er bij al die jonge gassies behoorlijk ingehakt. Het was een knock-out. Na een teleurstellend eerste kwartier hebben we tegen Vitesse echter bij vlagen goed gevoetbald.’

Vitesse.nl:
Vitesse geeft voor rust wedstrijd weg
Op het uur had Davy Pröpper de spanning terug kunnen brengen, maar na de schitterende pass van Marco van Ginkel schoot de middenvelder de bal over. In de 64e minuut was het debuut van Ismaïl Aissati die de plaats innam van de teleurstellende Dalibor Stevanovic. Vitesse wist het duel geen wending meer te geven en Feyenoord liep via Castaignos en Wijnaldjum (penalty) zelfs nog uit naar 4-0.

Metro:
Druk is even van de ketel
De Feyenoorders startten weliswaar met enige schroom aan het duel, maar door een goal van Smolov (aan hem werd de goal toegekend op het wedstrijdformulier en niet aan Leerdam) – die in de twintigste minuut uit de lucht kwam vallen – zorgde ervoor dat de druk van de Feyenoordschouders afviel. Er vielen bij tijd en wijle zelfs aardige uitgespeelde aanvallen te bespeuren. Uit één van die aanvallen viel na een half uur al de beslissing.

AD Sportwereld:
Feyenoord lacht weer een beetje
‘Dit resultaat geeft toch weer vertrouwen’, weet Fer. ‘Een 4-0 overwinning is mooi. We kunnen hiermee verder.’ Het vrije weekeinde komt de Rotterdammers bijzonder goed uit. André Bahia, Diego Biseswar en Karim El Ahmadi zullen de extra rust benutten om weer speelklaar te raken voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Sekou Cissé, die toch weer last had van zijn teen en op de bank bleef, kan het rustige weekje eveneens goed gebruiken. 
 
Klik hier voor de samenvatting van Feyenoord tegen Vitesse op de website van Eredivisie Live.