Fanshop
Fanshop

Beloften en Jong Vitesse/AGOVV in evenwicht: 1-1

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Na de puntendeling van vorige week met Jong Heracles Almelo op Woudestein was ditmaal in Arnhem Jong Vitesse/AGOVV gelijkwaardig: 1-1. De Rotterdammers kwamen ruim tien minuten voor tijd op achterstand, waarna Ricky van Haaren in de slotfase uit een vrije trap beide ploegen weer in evenwicht bracht.
Trainer André Hoekstra kon tijdens het uitduel beschikken over een voorhoede die in de eredivisie niet zou misstaan. Diego Biseswar maakte zijn rentree na een voetblessure en speelde vanaf de rechterflank de wedstrijd probleemloos uit. Luc Castaignos, zondagmiddag nog trefzeker tegen Vitesse, startte in de punt van de aanval en werd in de rust vervangen in verband met verplichtingen met Oranje O/19 later deze week. Sekou Cissé maakte het trio aanvallers compleet en deed op links wedstrijdritme op. Het was voor de Ivoriaanse aanvaller de tweede wedstrijd van het seizoen, nadat hij afgelopen donderdag tegen AA Gent zijn rentree had gemaakt na een teenblessure.

Voor de rust viel er weinig te genieten in Arnhem. Beide ploegen ondervonden veel hinder van een straffe wind en het spekgladde veld, waardoor meer dan eens een speler onderuit gleed. In een rommelige eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren.

‘In de tweede helft kwamen wij veel beter voor de dag’, keek Hoekstra na afloop terug. De Rotterdammers dwongen meerdere kansen af en raakten via Kaj Ramsteijn (kopbal na een corner) en Shabir Isoufi (schot) de lat. ‘Wij waren de ploeg die aanspraak maakte op een doelpunt, maar in de slotfase scoorde Vitesse/AGOVV uit het van hun eerste gevaarlijke moment van de tweede helft’, zei Hoekstra. De bal bleef na een corner van de thuisploeg voor het doel van de Rotterdammers liggen en werd na een scrimmage over de lijn gewerkt.

´Wij gingen vervolgens alles of niets spelen, al deden we dat niet echt overtuigend´, besloot Hoekstra. Desondanks hielden de Rotterdammers een dikverdiend punt over aan de wedstrijd in Arnhem. Van Haaren nam twee minuten voor tijd plaats achter een vrije trap en schoot de bal vanaf ruim 25 meter op overtuigende wijze binnen.

Jong Vitesse/AGOVV – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1

Scoreverloop:
77’ 1-0
88’ 1-1 Van Haaren

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Eekman, Ramsteijn, A Cohen, Waisapy; Van Haaren, Ribeiro (80’ Mossaoui), Auassar; Biseswar, Castaignos (46’ Isoufi) en Cissé (70’ Fileccia).