Feyenoord Onder 18 begint competitie met zege

Feyenoord/Excelsior onder 18 is de competitie met een overwinning gestart. De thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord A1 eindigde in 2-0. Onder 17 won met 3-1 van FC Groningen/Cambuur B1 en heeft nu zes punten uit twee duels. Voor Onder 16 leverde het duel met VVV/Helmond Sport B1 een bittere nasmaak op, nadat door een doelpunt in blessuretijd met 0-1 werd verloren. Op bezoek in Venlo was Onder 15 succesvol: het won met 0-3. Onder 14 begon het seizoen uitermate sterk met een soevereine 1-10 zege op MVV C1. Onder 19 kwam zaterdag, in verband met de oefeninterland van Oranje O/19 afgelopen donderdag, niet in actie.
WINST VOOR ONDER 18 IN BROEDERSTRIJD MET SC FEYENOORD A1

Voor Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft de eerste competitiewedstrijd een 0-2 zege op SC Feyenoord A1 opgeleverd. De overwinning kwam moeizaam tot stand, maar was gezien de kansenverhouding terecht. Jair Balrak en Bryan van der Laan zorgden voor de doelpunten.

‘Ik denk dat we uiteindelijk terecht hebben gewonnen’, keek trainer Jan Gösgens terug op het duel. ‘Ondanks dat we het moeilijk hadden, creëerden wij de meeste kansen. We zijn de competitie met een goed gevoel begonnen.’

SC Feyenoord A1 kon in de eerste helft voetballend goed meekomen met O/18. Desondanks kregen de mannen van Gösgens goede kansen om afstand te nemen van SC Feyenoord. Marley Berkvens was twee keer dicht bij een doelpunt. Zijn eerste inzet belandde op de paal en ook een tweede kans, oog in oog met de doelman, was niet aan de aanvaller besteed.

Ook uit hoekschoppen werd O/18 regelmatig gevaarlijk, maar gescoord werd er niet. Omdat ook Balrak tegen het einde van de eerste helft een grote kans onbenut liet, was de wedstrijd bij rust nog volledig open.

Na de rust had Feyenoord/Excelsior echter maar een klein kwartier nodig om de wedstrijd te beslissen. Uit een hoekschop van Van der Laan scoorde Balrak en vijf minuten later kon Van der Laan op aangeven van Julien Agatowski de 0-2 maken.

Feyenoord/Excelsior O/18 – SC Feyenoord A1 2-0

51’ 1-0 Balrak
57’ 2-0 Van der Laan

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; J. van Deelen, Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen (65’ Samsey); Agatowski, Van der Velden (75’ Geluk), Van der Laan; Cornelissens (46’ Toorenburg), Blij (34’ Balrak) en Berkvens (82’ Steenvoorden).

ONDER 17 MET 3-1 TE STERK VOOR FC GRONINGEN/CAMBUUR B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft door een 3-1 zege op FC Groningen/Cambuur B1 ook aan de tweede competitiewedstrijd de volle winst overgehouden. Ondanks een onrustige tweede helft kwam de winst voor de Rotterdammers nooit echt in gevaar.

De ploeg van trainer Cor Adriaanse begon het duel aardig en had het betere van het spel, maar creëerde geen echte kansen. Daar tegenover stelden de bezoekers weinig, waardoor O/17 verdedigend niet in de problemen kwam. Op slag van rust slaagde Feyenoord/Excelsior erin de leiding te nemen. Anass Achahbar kopte de bal door op Joey Sleegers, die na een goede loopactie de 1-0 binnen schoot.

Die voorsprong werd een kwartier na rust verdubbeld toen Robbert Olijfveld met een afstandsschot de keeper van Groningen/Cambuur verschalkte. Ondanks de verdubbeling van de voorsprong, werd het spel van de Rotterdammers onrustig en werden veel ballen verspeeld. De aansluitingstreffer van de ploeg uit Groningen, na een fout van doelman Boy de Jong, luidde een hectische slotfase in.

Feyenoord/Excelsior bleef hard werken om de voorsprong uit te bouwen. Na een goede actie van Jean-Paul Boëtius kon invaller Vincent Janssen alleen op de keeper af en de 3-1 maken. Kansen om verder uit te lopen werden in de slotfase niet benut.

Adriaanse was tevreden met de overwinning, maar zag zijn ploeg het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk maken. ‘We wilden in een te hoog tempo spelen, op zoek naar de derde goal. Soms moet je geduld kunnen opbrengen en de bal in de ploeg houden.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – FC Groningen/Cambuur B1 3-1

40’ 1-0 Sleegers
58’ 2-0 Olijfveld
64’ 2-1
78’ 3-1 Janssen

Opstelling Feyenoord/Excelior O/17: De Jong; Maatsen, Ake, Kongolo, Woudenberg (70’ Rekik); Thong, Trindade de Vilhena, Sleegers (57’ Staas); Boëtius, Achahbar (68’ Janssen) en Olijfveld.

ONDER 16 IN BLESSURETIJD ONDERUIT TEGEN VVV/HELMOND SPORT

Feyenoord/Excelsior onder 16 nam het zaterdag in eigen huis op tegen VVV/Helmond Sport B1. Het spel van de Rotterdammers was goed, maar de kansen werden niet benut. Daardoor hield de ploeg van trainer Gaston Taument, buiten een goed gevoel, niets over aan het duel, dat door een doelpunt in de blessuretijd met 0-1 verloren ging.

‘Het is zuur dat je op zo’n manier verliest, maar dat hebben we aan onszelf te wijten,’ was Taument na afloop realistisch. ‘We hebben goed gevoetbald, maar als je de grote kansen niet benut, wordt het lastig. Toch ben ik blij met het spel en de instelling van de spelers. Dit kan een keer gebeuren.’

VVV/Helmond Sport zette in de eerste helft een opportunistisch spel tegenover het verzorgde voetbal van Feyenoord/Excelsior. Met lange ballen en opkomende backs hoopten de bezoekers dat de bal een keer goed zou vallen. De Rotterdammers bleven hun eigen spel spelen en creëerden grote kansen.

De eerste was voor William Geyah Darjij. De spits, die alleen nog de doelman voor zich had, probeerde de bal in het doel te stiften, maar mikte te laag en schoot tegen de uitkomende keeper van VVV/Helmond Sport aan. Ook andere kansen werden niet benut.

Na de pauze was het opnieuw een één tegen één situatie met de doelman die de voorsprong voor de Rotterdammers had kunnen opleveren, maar dit keer slaagde Dion Kassels er niet in te scoren. Zijn inzet rolde tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal.

In de blessuretijd kwam VVV/Helmond Sport er een keer gevaarlijk uit en direct met succes. Een aanvaller slaagde erin tussen twee Rotterdamse verdedigers door te lopen en werd, in de ogen van de scheidsrechter althans, door Sven van Beek in het strafschopgebied neergelegd. De toegekende strafschop werd door de bezoekers dankbaar benut.

Feyenoord/Excelsior O/16 – VVV/Helmond Sport B1 0-1

82’ 0-1 (strafschop)

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit, Cabral, Van Beek, Hardeveld (60’ Dorand); Korporaal (58’ Kassels), Dekker (60’ Kasdorp), Driebergen; Knoester (58’ Dercks), Geyah Darjij en Lopes Martins de Veiga.

VERDIENDE 0-3 ZEGE ONDER 15 OP VVV/HELMOND SPORT C1

Met een 0-3 overwinning op VVV/Helmond Sport C1 is Feyenoord/Excelsior onder 15 de competitie prima gestart. Zonder al te veel moeite rekende de ploeg van trainer Joop Hiele af met de Venlonaren, die geen antwoord hadden op het goede spel van O/15.

De Rotterdammers zetten de thuisclub vanaf het begin onder druk, waardoor de opbouw van VVV/Helmond Sport niet van de grond kwam. Doordat O/15 de tegenstander al vroeg vastzette, speelde die steeds de lange bal naar voren. Daaruit ontstond voor de verdediging van O/15 geen enkel gevaar.

Caner Yalamoglu bracht Feyenoord/Excelsior na 25 minuten op een 0-1 voorsprong, door uit een vrije trap knap binnen te koppen. Tien minuten later werd het net voor rust ook 0-2. Robbert de Vos had een prima actie in huis en stelde Jessie Proost daarna in de gelegenheid te scoren.

Binnen een kwartier na de pauze beslisten de Rotterdammers het duel definitief. Een prachtig afstandschot van Phebian James verdween in de kruising achter de doelman van VVV/Helmond Sport. De thuisploeg kreeg daarna, door slordigheden in de opbouw van O/15, nog tot wat kleine kansjes, maar benutte die niet.

Hiele was tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. ‘We hebben een zeer behoorlijke partij gespeeld. Bij vlagen lukten het ons erg goed om VVV/Helmond Sport vroeg onder druk te zetten. Het team kan terugkijken op een prima begin van de competitie.’

VVV/Helmond Sport C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-3

25’ 0-1 Yalamoglu
34’ 0-2 Proost
49’ 0-3 James

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy, Knoester, Yalamoglu (50’ Koomen), Gronsveld; De Vos (60’ El Baad), Proost (50’ Hammouti), James; Manusama (53’ Van der Pijl), Da Silva (60’ Lenzini) en Luiza Lubanzadio.

ONDER 14 START COMPETITIE MET AFGETEKENDE OVERWINNING

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 1-10 weten te winnen. Op bezoek in Maastricht was de ploeg van trainer Rob Kurvers veel te sterk voor MVV C1. Marlon Slabbekoorn scoorde drie keer.

‘Dit is een lekker begin van de competitie’, reageerde Kurvers op de overwinning. ‘Toen we na een halfuur eenmaal scoorden was de ban gebroken en was bijna iedere kans een doelpunt. Ik heb langs de kant staan genieten.’

Ondanks een wat rommelig begin hadden de Rotterdammers constant het initiatief in Maastricht. In het eerste halfuur miste O/14 nog wat kansjes, maar toen Fabian Korporaal na een halfuur spelen voor het eerst scoorde was Feyenoord/Excelsior niet meer te stoppen.

In de vijf minuten voor rust liep O/14 via Mohammed El Hankouri en Slabbekoorn uit naar 0-3. Na de pauze gingen de Rotterdammers onverstoord verder met scoren. Amir Absalem (2x), Marlon Slabbekoorn (2x), Danny van Haaren en Erwin Franse tilden de score binnen het uur naar 0-9.

Vlak daarna was, na de tweede treffer van Van Haaren ook de 0-10 een feit. In de slotfase gaven de Rotterdammers MVV nog de gelegenheid om een eretreffer op het scorebord te zetten.

MVV C1 – Feyenoord/Ecxelsior O/14 1-10

30’ 0-1 Korporaal                55’ 0-7 Slabbekoorn
33’ 0-2 El Hankouri             57’ 0-8 Slabbekoorn
35’ 0-3 Slabbekoorn                        60’ 0-9 Franse
40’ 0-4 Absalem                   61’ 0-10 Van Haaren
45’ 0-5 Absalem                   65’ 1-10
47’ 0-6 Van Haaren

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet; Rietkerk (35’ Franse), Kingsale, Verdonk, Absalem; Van der Meer, Korporaal, Slabbekoorn; El Hankouri, Bilendo (40’ Van Haaren) en Letterie (53’ Den Hoedt).