Feyenoord O/19 en FC Groningen/Cambuur A1 in evenwicht

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij FC Groningen/Cambuur A1 niet weten te winnen. Het bleef in Groningen bij 1-1. Onder 18 was, na een 2-0 achterstand, uiteindelijke met 2-5 te sterk voor Elinkwijk A1. Onder 17 won op bezoek in Tilburg met 1-3 van Willem II/RKC B1. Voor Onder 16 draaide een bezoek aan Roda JC B1 uit op een teleurstelling. In Kerkrade ging de ploeg met 0-3 ten onder. Onder 15 was op eigen veld veel te sterk voor FC Groningen/Cambuur C2 en won met 6-0. Voor Onder 14 leverde het treffen met stadsgenoot Sparta Rotterdam C2 een 6-3 zege op.
ONDER 19 DEELT PUNTEN MET FC GRONINGEN/CAMBUUR A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 is er zaterdag niet in geslaagd de uitwedstrijd met FC Groningen/Cambuur A1 in winst om te zetten. In Groningen bleef het bij een 1-1 gelijkspel. Ondanks het overwicht van de Rotterdammers, was de puntendeling niet onterecht.

‘Ik kan leven met dit gelijke spel’, vertelde trainer Jean-Paul van Gastel na de wedstrijd. ‘Als ik naar het spelbeeld over heel de wedstrijd kijk, is het niet zo dat zij een punt stelen. In kan mijn jongens niets verwijten. Dit kan een keer gebeuren.’

O/19 beleefde een droomstart in Groningen. Al na drie minuten stond een voorsprong op het scorebord. De treffer was van grote schoonheid. Een lange bal van Stephan Kruithof werd door Kevin Jansen subtiel over de doelman in het doel van de thuisploeg gelobd.

Nadat de Rotterdammers de voorsprong pakten, controleerden ze het duel en kwamen ze niet in de problemen. Zonder zelf nog echt gevaarlijk te worden, bleef de voorsprong voor Feyenoord/Excelsior onbedreigd. De ploeg van Van Gastel was wat slordig in de eindfase van aanvallen, waardoor het tot echt grote kansen voor rust niet meer kwam.

Toen in de tweede helft twintig minuten waren gespeeld, dacht O/19 op weg te gaan naar een verdubbeling van de voorsprong. Elvis Manu werd in het strafschopgebied door een Groninger gevloerd, maar de scheidsrechter weigerde naar de stip te wijzen.

FC Groningen/Cambuur was toen pas één keer echt gevaarlijk geworden, maar uit die kans wisten de noorderlingen niet te scoren. Toen Feyenoord/Excelsior de voorsprong over de streep dacht te kunnen trekken, sloeg de thuisclub alsnog toe. Een minuut voor tijd werd doelman Niels Konijnenburg gepasseerd.

FC Groningen/Cambuur A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-1

3’ 0-1 Jansen
89’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, De Vries (86’ Smith); Jansen, El Harouchi, Rashid; Schoonheijm (61’ Toorenburg), Van Buren (85’ Van den Engel) en Manu (72’ Velder).

ONDER 18 IN SLOTFASE RUIM VOORBIJ ELINKWIJK A1

Voor Feyenoord/Excelsior onder 18 leek het bezoek aan Elinkwijk A1 zaterdag op een vervelende middag uit te draaien. Maar zelfs toen Elinkwijk volkomen tegen de verhoudingen in op een 2-0 voorsprong kwam, bleef de ploeg van trainer Jan Gösgens vechten voor de winst. In het laatste halfuur liep O/18 uiteindelijk uit naar een 2-5 zege.

De eerste helft was twaalf minuten oud toen O/18 de eerste tegenslag te verwerken kreeg. Na balverlies op het middenveld bij Feyenoord/Excelsior kwam de thuisploeg er snel uit en scoorde de 1-0.

Daarvan waren de Rotterdammers niet erg onder de indruk. O/18 speelde sterk en het wachten was op de gelijkmaker. Maar omdat veel kansen onbenut bleven, kon Elinkwijk na de pauze geheel tegen de verhoudingen in ook op 2-0 komen.

Feyenoord/Excelsior bleef geloven in een goed resultaat en de treffer van Jon-Joost Cornellisens na een uur, was het duwtje in de rug dat O/18 nodig had. Toen kort daarop een speler van de thuisclub met rood naar de kant werd gestuurd, waren de Rotterdammers niet meer te stuiten. Binnen een minuut was het via Joey van der Velden 2-2.

In de laatste tien minuten stelden de mannen van Gösgens vervolgens definitief de overwinning veilig. Daan Blij zorgde voor de 2-3 voorsprong en Jair Balrak bouwde die met twee treffers uit naar 2-5.

Gösgens twijfelde er tijdens het duel niet aan of zijn ploeg de overwinning mee zou nemen. ‘Dit is een dikverdiende zege. We waren gewoon beter. Ondanks die achterstand kregen wij zulke goede kansen. Dan is het wel even spannend natuurlijk, maar uiteindelijk hebben we gekregen wat we verdienden.’

Elinkwijk A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-5

12’ 0-1                                               87’ 2-4 Balrak
50’ 0-2                                               90’ 2-5 Valrak
60’ 1-2 Cornelissens
62’ 2-2 Van der Velden
83’ 2-3 Blij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Samsey (77’ Y. van Deelen), Van Oosten (46’ Blokland), Scholman, J. van Deelen; Agatowski (46’ Steenvoorden), Van der Velden, Van der Laan; Balrak, Cornelissens (60’ Blij) en Berkvens (63’ Geluk).

VERDIENDE 1-3 ZEGE ONDER 17 BIJ WILLEM II/RKC B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 is erin geslaagd ook het derde competitieduel van dit seizoen te winnen. In Tilburg werd een stug Willem II/RKC B1 met 1-3 verslagen. Anass Achahbar tekende voor twee van de Rotterdamse treffers.

‘Ik denk zeker dat dit een verdiende overwinning is,’ zei trainer Cor Adriaanse. ‘De instelling was goed en we zijn ook goed aan de wedstrijd begonnen. We kunnen onszelf verwijten dat we in de beginfase maar één keer scoren. Toch kunnen we tevreden zijn. Negen punten uit drie wedstrijden, dat is lekker.’

Na een klein kwartier kreeg O/17 op bezoek bij Willem II/RKC de beloning voor de trainingsarbeid van de afgelopen dagen. Een ingestudeerde corner van Tony Trindade de Vilhena verraste de Tilburgse defensie volledig en kon door Achahbar worden afgemaakt.

Tien minuten en een hoop kansen voor Feyenoord/Excelsior later, was de gelijkmaker een feit. Bij een vrije trap van de thuisploeg werd door de verdediging van O/17 slap ingegrepen waardoor de 1-1 achter doelman Boy de Jong kon worden gewerkt.

In de tweede helft hadden de Rotterdammers het moeilijk met het stugge Willem II/RKC, dat veel mensen achter de bal liet spelen en zich terugtrok op eigen helft. Toen een speler van de Brabanders na 65 minuten voor een flinke charge op Achahbar met zijn tweede gele kaart moest vertrekken, was voor O/17 de ban gebroken.

Achahbar zorgde tien minuten voor tijd opnieuw voor een voorsprong en vijf minuten later besliste Vincent Janssen het duel definitief voor het vooralsnog ongeslagen O/17.

Willem II/RKC B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-3

13’ 0-1 Achahbar
25’ 1-1
74’ 1-2 Achahbar
80’ 1-3 Jansen

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Maatsen, Ake, Kongolo, Woudenberg (59’ Rekik); Thong, Trindade de Vilhena, Sleegers (59’ Janssen); Boëtius (63’ Staas), Achahbar en Olijfveld (77’ Dercks).

DOMINANT ONDER 16 ONDERUIT BIJ RODA JC B1

Ondanks goed spel, een overwicht en talloze kansen, heeft Feyenoord/Excelsior onder 16 zaterdag met 0-3 verloren van Roda JC B1. De doelpunten vielen in de slotfase, toen de Rotterdammers veel risico moesten nemen. De 0-3 uitslag was dan ook geflatteerd.

Er leek niets aan de hand voor de ploeg van trainer Gaston Taument. Het elftal domineerde de wedstrijd en creëerde de nodige goede kansen. Maar net als vorige week, toen tegen VVV/Helmond Sport B1 een hoop kansen onbenut bleven, hadden de Rotterdammers de grootste moeite om het net te vinden.

William Geyah Darjij schoot in de beginfase net naast en ook aan Cas Knoester was een grote kans niet besteed. Taument was zo ontevreden over het aanvalsspel van zijn ploeg, dat hij binnen twintig minuten Geyah Darjij verving door Jesse Driebergen.

Ook met Driebergen in de ploeg werden de kansen niet benut. Ryan Korporaal was dichtbij, maar zag zijn vrije trap op de lat uiteen spatten. Omdat de muur te vroeg uitliep, kreeg Korporaal nog een kans van de scheidsrechter, maar dit keer had de doelman van de Limburgers een prima redding in huis.

In de slotfase kwam de achterhoede van O/16 voor het eerst serieus in de problemen. Jeff Hardeveld werkte een inzet van Roda JC ongelukkig in eigen doel, waardoor de thuisclub tegen de verhouding in de voorsprong nam. De thuisploeg counterde vervolgens alleen nog maar, terwijl de Rotterdammers naar de gelijkmaker zochten. In de slotfase profiteerde Roda nog twee keer van de geboden ruimte.

‘We hebben dit volkomen aan onszelf te wijten,’ was Taument duidelijk. ‘We missen gewoon het scorend vermogen. Het kan dat je een paar kansen mist, maar ik miste bij een aantal jongens vandaag ook de beleving. Dat kan absoluut niet en dat heb ik de jongens ook duidelijk verteld.’

Roda JC B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 3-0

67’ 1-0 Hardeveld (e.d.)
75’ 2-0
80’ 3-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Van de Ruit, Cabral, Van Beek, Hardeveld; Korporaal, Knoester, Kassels (60’ Kasdorp); Thenu (41’ Dorand), Geyah Darjij (18’ Driebergen) en Lopes Martins de Veiga.

ONDER 15 VEEL TE STERK VOOR FC GRONINGEN/CAMBUUR C2

Zonder al te veel moeite heeft Feyenoord/Excelsior onder 15 FC Groningen/Cambuur C2 verslagen. Op Varkenoord werd het 6-0 voor de ploeg van trainer Joop Hiele. Bij rust leidden de Rotterdammers al comfortabel met 3-0.

‘Ik ben heel tevreden over het voetbal dat we vandaag hebben laten zien,’ keek Hiele terug op het duel. ‘Je ziet dat de dingen waarop we in de trainingen de nadruk leggen, steeds beter lukken. Naast het resultaat was het spel ook gewoon goed.’

O/15 kreeg van de gasten van FC Groningen/Cambuur de ruimte om te voetballen. Daar wisten de Rotterdammers wel raad mee. Na tien minuten profiteerde Albertus voor het eerst, op aangeven van Djazz Manusama. Zes minuten later was het via Phebian James al 2-0, opnieuw na een pass van Manusama.

Kort daarna moest Feyenoord/Excelsior, na het geblesseerd uitvallen van Ali Ulusoy, achterin wat omzetten. Met Omar el Baad als invaller kwam O/15 ook nauwelijks in de problemen. Tien minuten voor rust besliste Albertus het duel met zijn tweede treffer.

In de tweede helft ging Feyenoord onverstoord verder. Na slechts drie minuten was het via Manusama 4-0. Binnen het uur liepen de Rotterdammers uit naar de 6-0 eindstand. Polino Luiza Lubanzadio maakte de 5-0 op aangeven van Jessie Proost en Caner Yalamoglu schoot uit een vrije trap de zesde treffer achter de doelman van de bezoekers.

Feyenoord/Excelsior O/15 – FC Groningen/Cambuur C2 6-0

10’ 1-0 Albertus
16’ 2-0 James
24’ 3-0 Albertus
38’ 4-0 Manusama
53’ 5-0 Luiza Lubanzadio
55’ 6-0 Yalamoglu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy (24’ El Baad), Knoester, Yalamoglu, Gronsveld; De Vos (48’ Van der Pijl), Manusama (48’ Proost), James; Albertus, Da Silva (48’ Lenzini) en Luiza Lubanzadio.

STADSDERBY LEVERT ONDER 14 RUIME ZEGE OP

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft de thuiswedstrijd met Sparta Rotterdam C2 zaterdag ruim gewonnen. De leeftijdsgenoten van Sparta werden met 6-3 verslagen. Francisco Bilendo was met vier treffers de grote man bij O/14, dat na twee duels de ranglijst ongeslagen aanvoert.

Beide Rotterdamse ploegen begonnen vorig weekend uitstekend aan de competitie. Feyenoord/Excelsior boekte een 1-10 zege op MVV C2, terwijl Sparta Rotterdam met 9-1 te sterk was voor NEC/FC Oss C2. Op Varkenoord viel daarom een duel te verwachten tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Vanaf het begin van het duel zette O/14 de gasten fel onder druk. Het initiatief lag bij het team van trainer Rob Kurvers en dat leidde binnen een halfuur tot twee treffers. Na elf minuten kon Bilendo op aangeven van Jordy den Hoedt scoren en in de slotfase van de eerste helft was het wederom raak via Bilendo, dit keer op aangeven van Tyrone Conraad.

Na de pauze startte Feyenoord/Excelsior wat onoplettend, wat ervoor zorgde dat Sparta binnen een minuut de aansluitingstreffer binnen kon werken. Tien minuten later werd O/14 door de bezoekers in het zadel geholpen, toen een verdediger op de doellijn een inzet met zijn handen keerde. De Spartaan werd met rood van het veld gestuurd en de bijbehorende strafschop was een prooi voor Marlon Slabbekoorn.

Sparta liet zich niet uit het veld slaan en kwam wederom terug. Toen Bilendo nog twee keer voor een treffer tekende, was het duel beslist. De 5-3 van Sparta kwam te laat en het slotakkoord was uiteindelijk voor Slabbekoorn die de eindstand op 6-3 bepaalde.

‘Het was een interessante wedstrijd’, reageerde Kurvers. ‘In dit duel konden we zien waar we stonden. In de tweede helft wisselden we slordige periodes af met goed voetbal. Daar gaan we de komende tijd aan werken.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – Sparta Rotterdam C2 6-3

11’ 1-0 Bilendo                     53’ 4-2 Bilendo
28’ 2-0 Bilendo                     58’ 5-2 Bilendo 65’ 5-3
36’ 2-1                                 65’ 5-3
44’ 3-1 Slabbekoorn             67’ 6-3 Slabbekoorn
51’ 3-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van der Mast; Rietkerk, Eyongakpa (59’ Absalem), Sonha, Verdonk; Van der Meer, Slabbekoorn, Schuurman (63’ Korporaal); Den Hoedt, Bilendo en Conraad.