Been: ‘We hebben onszelf tekort gedaan’

Mario Been stond na afloop van de 2-0 nederlaag tegen NAC Breda met een tweeledig gevoel de pers te woord. De trainer had zijn ploeg in de negentig voorgaande minuten voetballend één van de beste wedstrijden van het seizoen zien spelen, maar het duel in het Rat Verlegh Stadion werd door twee tegentreffers in de laatste vijf minuten uit handen gegeven. ‘Dat is heel teleurstellend’, zei de trainer.

In de rust had Been zijn ploeg juist nog de verdiende complimenten gegeven voor manier waarop ze zich presenteerden in Breda. Hoewel Feyenoord niet veel echte kansen wist te creëren, was het veldspel prima verzorgd. De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, al hadden de Rotterdammers toen nog iets meer moeite om de Bredase defensie op de proef te stellen.

‘Daarmee is ons hele probleem genoemd’, concludeerde Been. ‘We kunnen geweldig voetballen, maar dit spel is uitgevonden om goals te maken. Dat hebben we niet gedaan en daardoor doen we onszelf tekort. We hadden vandaag zeker een doelpunt verdiend, maar wat dat betreft hebben we een lesje gehad.’

Luigi Bruins en André Bahia haalden zondag beiden het einde van de wedstrijd niet door blessures. Volgens Been is het afwachten of de twee aanstaande zondag inzetbaar zijn in de thuiswedstrijd tegen Ajax. ‘We hopen dat het meevalt’, besloot Been.