Fanshop
Fanshop

Megastad FM nieuwe radiopartner Feyenoord

Megastad FM is de nieuwe lokale/regionale radiopartner van Feyenoord. De omroep en de Stadionclub zijn het afgelopen maandag eens geworden over een samenwerking tot en met het einde van het seizoen 2012-2013, waardoor de radiozender per direct van alle wedstrijden van Feyenoord rechtstreeks verslag mag doen. Feyenoord was op zoek naar een nieuwe radiopartner nadat onderhandelingen over een nieuwe verbintenis met RTV Rijnmond op niets waren uitgelopen.
Als Rotterdamse radiozender is Megastad FM trots zich te kunnen verbinden aan Feyenoord. ‘Megastad FM heeft veel respect voor de manier waarop de regionale zender RTV Rijnmond de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan de samenwerking met Feyenoord. De live-verslagen waren van grote kwaliteit en daarmee is de lat hoog gelegd’, aldus Jeroen Dijk, programma-directeur van Megastad FM.

‘Een einde van een tijdperk betekent tegelijkertijd ook de start van iets nieuws. Als nieuwe regionale mediapartner heeft de omroep grootste plannen. Zo zal Megastad FM, naast live-verslagen van alle duels, veel meer gaan doen buiten de wedstrijden om en zal de supporter daarin centraal staan. Dit alles zal de komende maanden in samenwerking met Feyenoord worden gerealiseerd.’

Megastad FM ‘debuteert’ aanstaande zondag met direct een bijzonder duel, te weten de thuiswedstrijd tegen Ajax. De omroep zal tussen 11.00 en 16.00 uur een speciale sportuitzending verzorgen rondom de Klassieker, inclusief een live-registratie van de wedstrijd.

Megastad FM is, als opvolger van Stadsradio Rotterdam, te vinden op de frequentie 93,9 FM, op de kabel 105.9 FM en via internet www.megastadfm.nl. De uitzending is ook te beluisteren via de website van Feyenoord. www.feyenoord.nl

Feyenoord benadrukt dat het op een goede manier wil blijven omgaan met RTV Rijnmond, ook nu de radiorechten naar een ander zeer Rotterdams getint station zijn overgegaan. ‘De bijzondere samenwerking is weliswaar beëindigd, maar club en omroep liggen niet met elkaar overhoop. De samenwerking met Rijnmond is sowieso altijd goed geweest. Wat dat betreft had een continuering van het partnership voor de hand gelegen. Partijen zijn om die reden ook lang blijven praten, maar uiteindelijk kwamen we er niet uit. Het financiële gat tussen wat andere partijen voor de radiorechten overhadden en het uiterste bod van RTV Rijnmond was simpelweg te groot’, aldus Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon.

RTV Rijnmond kan, nu de radiorechten naar Megastad zijn gegaan, geen rechtstreeks verslag van de wedstrijden meer doen, maar blijft gewoon welkom bij Feyenoord om haar journalistieke werk te doen. Ook zullen Feyenoorders, als daar de tijd en een logische aanleiding voor is, nog steeds aanschuiven bij programma’s van de regionale omroep. Zo is aanstaande vrijdag, aan de vooravond van Feyenoord – Ajax, technisch directeur Leo Beenhakker te gast bij TV Rijnmonds voetbaltalkshow FC Rijnmond.