Fanshop
Fanshop

Feyenoord rekent op positieve steun Legioen

Zondag staat de Klassieker weer op het programma. Feyenoord adviseert alle bezoekers om op tijd naar het stadion te komen en waar mogelijk, gebruik te maken van het openbaar vervoer. Feyenoord verzoekt alle supporters ook om het elftal op een positieve manier te ondersteunen en kwetsende en/of discriminerende spreekkoren of het gooien van voorwerpen of vloeistoffen achterwege te laten. Aansluitend zal er vanuit de veiligheidsorganisatie extra aandacht voor zijn. Feyenoord doet een dringend beroep op het gezonde verstand van haar supporters, omdat de club bij ongeregeldheden (van welke vorm dan ook) door de KNVB kan worden beboet. Bij deze wedstrijd wordt door de KNVB een wedstrijdauditor (waarnemer) ingezet.
STEUN FEYENOORD OP EEN POSITIEVE MANIER
Gezonde rivaliteit moet wat Feyenoord betreft zondag het uitgangspunt zijn. De club doet daarom een klemmend beroep op alle toeschouwers om Feyenoord alleen op een positieve wijze te steunen en de mooiste wedstrijd in het Nederlandse voetbal niet te verzieken door kwetsende spreekkoren of andere gebeurtenissen die niets met voetbal te maken hebben.

Feyenoord hecht er aan te benadrukken dat het eventueel staken van de wedstrijd als gevolg van kwetsende spreekkoren door de scheidsrechter zeer nadelige gevolgen voor club en supporters kan hebben, zoals bijvoorbeeld het moeten spelen van wedstrijden zonder publiek.

CONTROLE OP IDENTITEITSBEWIJS
Conform de standaardvoorwaarden van de KNVB dienen bezoekers van wedstrijden in het betaalde voetbal zich altijd te kunnen legitimeren ten overstaan van daartoe bevoegde personeel. Daaronder vallen in dit geval veiligheidsmedewerkers van Feyenoord. Wij verzoeken alle bezoekers dan ook er voor te zorgen dat zij in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).

Supporters die niet in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs lopen helaas het risico op een sanctiemaatregel:
1e keer niet in bezit: vermaning
2e keer niet in bezit: officiƫle waarschuwing
3e keer niet in bezit: lokaal stadionverbod

Feyenoord doet een dringend beroep op haar supporters om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen zodat voornoemde sancties achterwege kunnen blijven.

Feyenoord wijst er tevens op dat ter ondersteuning van de fouillering er een drugshond kan worden ingezet.

DENK AAN UW MEDESUPPORTERS, SCHUIF DOOR
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap moeten zitten. In verband met veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. We willen iedereen daarom vragen om uitsluitend op het plekje te gaan zitten waar hij of zij recht op heeft. Denk ook aan uw medesupporters en schuif zo ver mogelijk door. Neem uitsluitend plaats op de stoel waar u recht op heeft. Gebruik de stoeltjes niet voor jassen, tassen et cetera. Feyenoord rekent op uw medewerking en wenst u een plezierige en succesvolle Klassieker toe.