Feyenoord O/19 ontdoet zich van ADO Den Haag A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag in eigen huis ADO Den Haag A1 met 2-1 verslagen. Voor Onder 18 leverde het thuisduel met Houten A1 weinig problemen op, de Rotterdammers wonnen met 4-0, terwijl Onder 16 met 4-0 te sterk was voor Barendracht B1. Onder 15 trok op bezoek bij NEC/FC Oss aan het langste eind en won met 1-2. Voor Onder 14 leverde de uitwedstrijd bij Roda JC C2 een ruime zege op: 0-6.
ONDER 19 BOEKT ZUINIGE ZEGE OP ADO DEN HAAG A1
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag ADO Den Haag A1 met 2-1 opzij gezet. Op eigen veld hadden de Rotterdammers eigenlijk de gehele wedstrijd niets te vrezen van de bezoekers uit Den Haag, maar de overwinning werd pas in de slotfase veilig gesteld. Elvis Manu maakte de winnende treffer.

ADO Den Haag begon erg verdedigend aan het duel en daar had de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel moeite mee. Het lukte O/19 niet om voetballend door de muur van Hagenaars heen te komen en kansen werden daardoor weinig gecreëerd. De bezoekers werden voor rust één keer gevaarlijk, maar doelman Niels Konijnenburg liet zich niet verrassen.

Tegen het einde van de eerste helft beseften de Rotterdammers dat ADO op een andere manier bestreden moest worden. Met meer opportunistisch spel en lange ballen ging er meer dreiging van O/19 uit. Op slag van rust leidde dat tot een treffer. Stephan Kruithof zette de bal voor en Kevin Jansen kon de 1-0 binnen werken.

Ook in de tweede helft creëerde Feyenoord/Excelsior niet al te veel kansen, maar net als voor rust werd ook ADO Den Haag niet gevaarlijk. De tegentreffer van de Hagenaars kwam, twintig minuten voor tijd, dan ook uit de lucht vallen. Uit een vrije schop werd het 1-1.

O/19 was van slag door die tegentreffer en had even nodig om bij te komen. Het spel was in die fase rommelig. Konijnenburg moest handelend optreden toen een speler van de bezoekers de bal vanaf de middenlijn op doel schoot, met een uiterste krachtsinspanning kon de keeper de bal nog net tegen de lat tikken. In de slotfase kreeg Feyenoord/Excelsior uiteindelijk wat het verdiende na een individuele actie van Manu, die voor 2-1 zorgde.

‘Uiteindelijk denk ik wel dat het een terechte overwinning is’, zei Van Gastel na de wedstrijd. ‘Ondanks het feit dat we niet veel gecreëerd hebben, waren we wel de betere ploeg. We hebben nauwelijks iets weggegeven en als je het duel dan uiteindelijk op basis van individuele kwaliteit beslist, is dat verdiend.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – ADO Den Haag A1 2-1

44’ 1-0 Jansen
69’ 1-1
83’ 2-1 Manu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, De Vries; Jansen, EL Harouchi (61’ Van den Engel), Rashid (90’ Smith); Manu, Van Buren en Schoonheijm (76’ Velder).

DEGELIJKE OVERWINNING ONDER 18 OP HOUTEN A1
Met een vrij eenvoudige 4-0 overwinning op Houten A1 heeft Feyenoord/Excelsior onder 18 zaterdag ook de derde wedstrijd van het seizoen weten te winnen. De Rotterdammers kwamen geen moment in de problemen. Marley Berkvens scoorde twee keer.

‘We hebben vandaag goed gespeeld, zonder een kans weg te geven’, beschouwde trainer Jan Gösgens na. ‘Houten speelde niet onaardig, probeerde zelf ook te voetballen maar wij waren gewoon beter. We hebben het degelijk uitgespeeld.’

Het duel was pas vijf minuten onderweg toen O/18 voor het eerst gevaarlijk werd. Het leverde gelijk een treffer op. Berkvens legde een hoekschop bij de tweede paal op het hoofd van Kay Blokland die terugkopte en Desley van Oosten daarmee in staat stelde te scoren.

Vlak voor het einde van de eerste helft waren Blokland en Berkvens opnieuw betrokken bij een treffer. Blokland bereikte Berkvens met een knappe lange bal, waarna de aanvaller mooi in de korte hoek kon binnen schieten.

Ook in de tweede helft kwam Feyenoord/Excelsior niet in de problemen. Doelman Bryan Struis kreeg, op een paar terugspeelballen na, geen bal te verwerken en zag zijn ploeg snel een grotere voorsprong opbouwen. Oog in oog met de doelman van de bezoekers bleef Berkvens rustig en bracht de Rotterdammers op 3-0.

Na bijna een uur spelen scoorde Jair Balrak de laatste treffer voor O/18. Daan Blij speelde op het middenveld een aantal tegenstanders uit en had daarna een subtiele steekpass op Balrak in huis. Die wist met die bal wel raad en kogelde hem ongenadig in de kruising. Daarna vond O/18 het wel genoeg en speelde het de wedstrijd rustig en gedisciplineerd uit.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Houten A1 4-0

5’ 1-0 Van Oosten
38’ 2-0 Berkvens
51’ 3-0 Berkvens
58’ 4-0 Balrak

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Y. van Deelen (46’ Agatowski), Van Oosten, Blokland, J. van Deelen (73’ Scholman); Van der Laan, Van der Velden, Steenvoorden; Balrak (73’ Cornelissens), Blij (65’ Triel) en Berkvens.

EERSTE COMPETITIEZEGE VOOR ONDER 16
Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft de eerste punten van het seizoen gepakt. Na goede wedstrijden tegen Roda JC B1 en VVV/Helmond Sport B1 kreeg de ploeg van trainer Gaston Taument tegen Barendrecht B1 voor het eerst loon na werken. Op Varkenoord werd het 4-0.

Waar O/16 in de eerdere wedstrijden dit seizoen enorm veel moeite had met het maken van doelpunten, was het zaterdag al snel raak. Na twaalf minuten kon Jesse Driebergen de score openen, na een fraaie aanval waarbij Rodney Lopes Cabral opkwam aan de rechterkant en de bal goed voorzette. Drie minuten later was het via opnieuw Driebergen ook al 2-0, dit keer na een voorzet van Vincent Janssen.

Silgio Thenu besliste de wedstrijd na een halfuur met de derde treffer voor Feyenoord/Excelsior. Dat kreeg voor de pauze nog een aantal mogelijkheden, maar vond het net niet meer. Barendrecht beperkte zich tot verdedigen en werd niet gevaarlijk voor het doel van doelman Michel Franken.

Ook in de tweede helft was het aantal kansen voor de Rotterdammer talrijk. Het zat O/16, en met name Diego Staas, echter niet mee. De middenvelder was twee keer dicht bij een treffer, maar zag zijn inzetten op de paal en lat eindigen. Ook andere kansen werden niet benut.

In de slotfase liep O/16 toch nog uit naar 4-0. Uitblinker Vincent Janssen kreeg de bal aangespeeld door Rick Dekker, omspeelde de doelman van de bezoekers en scoorde knap. Daarna speelden de Rotterdammers het duel rustig uit.

‘De wedstrijd verschilde niet zo van de twee voorgaande’, zei Taument na de eerste overwinning van zijn ploeg. ‘We kregen evenveel kansen, alleen nu benutten we ze wel. Deze overwinning lucht op. Het is een terechte beloning voor de groep.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – Barendrecht B1 4-0

12’ 1-0 Driebergen
15’ 2-0 Driebergen
30’ 3-0 Thenu
74’ 4-0 Janssen

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Franken, Lopes Cabral, Dekker, Van Beek (50’ Van de Ruit), Hardeveld (50’ Dorand); Knoester (56’ Korporaal), Dercks, Staas; Thenu (50’ Geyah Darjij), Janssen en Driebergen (65’ Lopes Martins de Veiga ).

KLEINE WINST ONDER 15 OP NEC/FC OSS C1
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag NEC/FC Oss met 1-2 verslagen. Op bezoek bij de ploeg uit Nijmegen was O/15 sterker dan de kleine zege doet vermoeden, maar het team van trainer Joop Hiele liet na een aantal grote kansen te benutten. De zege was desalniettemin meer dan terecht.

Hiele zag zijn ploeg bij vlagen goed voetbal spelen. ‘Net als in de voorgaande wedstrijden probeerden we vroeg druk te zetten’, aldus de trainer. ‘In tegenstelling tot de weken hiervoor, lukte het ons nu ook om na de verovering van de bal goed te voetballen. We hadden het duel in de slotfase beter moeten uitspelen, maar ik ben tevreden met de overwinning.’

O/15 trof met NEC/FC Oss een fysiek sterke tegenstander, die probeerde Feyenoord/Excelsior voetballend te bestrijden. Dat leidde tot weinig gevaar. De Rotterdammers daarentegen creëerden wel de nodige mogelijkheden, maar hadden het vizier niet helemaal op scherp.

Na een halfuur spelen was het toch voor het eerst raak. Uit een hoekschop van Polino Luiza Lubanzadio kopte Robbert de Vos de bal binnen. Op slag van rust verdubbelde Feyenoord/Excelsior de voorsprong na een mooie lange bal van Jop Knoester op De Vos, die de Rotterdammers met zijn tweede treffer een comfortabele uitgangspositie voor de tweede helft bezorgde.

In de tweede helft veranderde de thuisploeg van tactiek en dat leidde in het begin tot wat verwarring bij O/15, maar NEC/FC Oss slaagde er niet in daarvan te profiteren. In de slotfase van het duel gingen de Gelderlanders opportunistisch spelen. Feyenoord/Excelsior kreeg de ruimte om het duel uit te spelen, maar profiteerde daar niet van. In de laatste minuut kwam NEC/FC Oss uit een hoekschop nog op 1-2, maar daar bleef het bij.

NEC/FC Oss C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-2

29’ 0-1 De Vos
35’ 0-2 De Vos
70’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy (55’ Van der Pijl), Knoester, Yalamoglu, Gronsveld (36’ El Baad); De Vos, Manusama (46’ Proost), James; Albertus, Da Silva (36’ Koomen) en Luiza Lubanzadio.

ONDER 14 BOEKT TEGEN RODA JC C2 OPNIEUW RUIME ZEGE
Met een 0-6 zege op Roda JC C2 heeft Feyenoord/Excelsior onder 14 de koppositie verstevigd. Na de eerdere 6-3 overwinning op Sparta Rotterdam en 1-10 winst op MVV, is het al de derde keer dat het team van trainer Rob Kurvers minimaal zes keer scoort.

Vanaf het begin van het duel in Kerkrade bleek O/14 de betere ploeg. Het krachtsverschil kwam op het veld direct tot uiting en het spel speelde zich vooral af op de helft van Roda JC. Binnen een kwartier slaagden de Rotterdammers erin het duel op slot te gooien.

Danny van Haaren was de eerste die het doel wist te vinden. Op aangeven van Fabian Korporaal werkte hij de bal achter de doelman van de thuisclub. Daarna was het de beurt aan Rick van der Meer, die uit een hoekschop trefzeker was. Een minuut later kon weer worden gejuicht, toen Van Haaren opnieuw scoorde, dit keer na een knappe individuele actie.

Nog voor de rust was O/14 ook al naar een 0-4 voorsprong uitgelopen via Marlon Slabbekoorn. Na de rust ging het niet meer zo eenvoudig voor Feyenoord/Excelsior. De Rotterdammers gingen te geforceerd op zoek naar meer treffers en dat kwam het spel niet ten goede.

Uiteindelijk kwamen er na de pauze nog ‘maar’ twee doelpunten bij, via Slabbekoorn en Jordy den Hoedt, die na een prachtige lange bal van Tyrone Conraad alleen voor de keeper kwam en beheerst afwerkte.

‘Je zou bijna zeggen: een regelmatige 0-6 overwinning’, reageerde Kurvers op de winst in Kerkrade. ‘Ik ben erg tevreden over de inzet en over ons vermogen om de kansen af te maken. Als we in de toekomst ook nog rustig en vanuit de organisatie blijven spelen, kan het alleen maar beter worden.’

Roda JC C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-6

9’ 0-1 Van Haaren
14’ 0-2 Van der Meer
15’ 0-3 Van Haaren
34’ 0-4 Slabbekoorn
43’ 0-5 Slabbekoorn
69’ 0-6 Den Hoedt

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet; El Hankouri, Eyongakpa (45’ Sonha), Kingsale, Absalem; Van der Meer (38’ Schuurman), Van Haaren, Korporaal; Franse (55’ Bilendo), Slabbekoorn (45’ Den Hoedt) en Letterie (55’ Conraad).