Fanshop
Fanshop

Flexibel concept voor het nieuwe stadion van Feyenoord

Het nieuw te bouwen stadion van Feyenoord moet plaats bieden aan minimaal 68.000 en maximaal 86.000 supporters. Dit is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek naar de exploitatie van het nieuwe stadion. De bouw van een flexibel stadion maakt een gezonde financiële exploitatie mogelijk. De innovatieve opzet van het nieuwe stadion staat uitgewerkt in de tweede versie van de Business Case.
Het Nieuwe Stadion (HNS) zal volgens de aangescherpte plannen zo gebouwd worden dat een tijdelijke uitbreiding tot 86.000 toeschouwers mogelijk is. Hiervan zal bijvoorbeeld sprake zijn als Nederland het WK 2018/2022 krijgt toegewezen. Het stadion kan zich zo aanpassen aan iedere gewenste situatie. In de eerdere versie van de Business Case is nog uitgegaan van een vaste capaciteit van 80.000.

‘Uit recent onderzoek is gebleken dat een stadion met een capaciteit van 68.000 beter aansluit bij de behoefte van de markt en tevens de financiële haalbaarheid vergroot. Belangrijk bijkomend voordeel is dat een basiscapaciteit van 68.000 ook zorgt dat de unieke sfeer die nu in De Kuip heerst behouden blijft. Het onderzoek wijst verder uit dat 68.000 plaatsen ook geschikter is voor concerten en overige grootschalige evenementen’, aldus stadiondirecteur Jan van Merwijk.

De tweede en verder verdiepte versie van de Business Case zal binnenkort worden overhandigd aan het College van Burgemeesters en Wethouders van Rotterdam.

Mensen die meer willen weten over de plannen rond Het Nieuwe Stadion kunnen informatie vinden op de website www.hetnieuwestadion.nl. Ook bestaat hier de mogelijkheid om een abonnement te nemen op de nieuwsbrief Onderweg naar Het Nieuwe Stadion en zijn ideeën welkom voor Feyenoords nieuw te bouwen thuisbasis. Ideeën kunnen gezonden worden naar hns@dekuip.nl en de beste ideeën worden beloond met vrijkaarten voor luxe plaatsen in De Kuip tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord.