Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Clubkleuren voor spelersbus

Mario Been heeft donderdagmiddag na afloop van de training op het voorplein van De Kuip symbolisch de sleutels overhandigd gekregen van de spelersbus van Feyenoord. De selectie had al vanaf het begin van het seizoen de beschikking over deze bus van Ringelbergtours, maar deze is vanaf deze week volledig beplakt in de clubkleuren van Feyenoord. Op de bus staat onder meer de slogan ‘niets is sterker dan dat ene woord’ en een groot Feyenoord-logo. Op de achterzijde van de bus zijn de sponsoren ASR en Puma plus Het Legioen opvallend vertegenwoordigd.
Been, die persoonlijk betrokken was bij de totstandkoming van het ontwerp, was zeer tevreden met het eindresultaat dat hij donderdag voor het eerst te zien kreeg. ‘Onze bus moet uitstralen dat wij een topclub zijn’, zei de trainer. ‘Deze bus heeft die uitstraling zeker. Met de sponsoren en Het Legioen op de achterzijde stralen we ook uit dat we met zijn allen één Feyenoord zijn. Het gaat te ver om te zeggen dat we nu bij uitwedstrijden al voor de aftrap met 1-0 voor staan, maar er komt wel wat binnen als wij met deze bus ergens op bezoek gaan.’



Ook aanvoerder Ron Vlaar, die op het voorplein van De Kuip voor de grap direct voorstelde om zelf een rondje te rijden in de bus, was zeer content met het eindresultaat. ‘Ik vind het echt een prachtige bus, hier kunnen we mee aankomen bij uitwedstrijden. Ik denk dat het zeker verschil maakt of je met een echte Feyenoord-bus zoals deze aankomt, of gewoon een normale.’



De spelersbus waar Feyenoord sinds het begin van dit seizoen de beschikking over heeft is twaalf meter lang en heeft de beschikking over 36 zitplaatsen. De bus beschikt verder over twee koelkasten, een heteluchtoven, een magnetron, een toilet, vier LCD-schermen en MP3- en internetaansluitingen. Aanstaande zondag zal de nieuwe spelersbus voor het eerst in gebruik genomen worden, als Feyenoord op bezoek gaat bij N.E.C. in Nijmegen.



In het Feyenoord Magazine van de maand oktober is een uitgebreide reportage te lezen over de totstandkoming van het nieuwe ontwerp van de spelersbus.