Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Eric Gudde feliciteert basisschool De Catamaran

Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde heeft vrijdagmiddag een gesigneerd shirt uitgereikt aan de Rotterdamse basisschool De Catamaran, voor de goede prestaties die de kinderen, de school en de participerende ouders hebben geleverd op het gebied van de combinatie tussen sport en educatie. De Catamaran werd het afgelopen schooljaar verkozen tot de sportiefste school van Nederland. Gudde verzorgde tevens de opening van het nieuwe schoolgebouw.
 
De Catamaran heeft het afgelopen jaar meegedaan met het Feyenoord Jeugdproject, waarbij kinderen op een speelse wijze kennis maakten met Feyenoord en een gezonde leefstijl. Het jeugdproject eindigde met een spandoekactie tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo van afgelopen seizoen en deze werd ook gewonnen door basisschool De Catamaran.
 
 
De basisschool maakte als schoolsportvereniging afgelopen jaar kennis met Feyenoord, door middel van rondleidingen, gasttrainingen van jeugdspelers en trainers en ook deden talenten van de school mee tijdens de voorwedstrijd om de Stadsderby Cup voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord tegen Sparta Rotterdam.
 
 
Schoolsportverenigingen zijn opgericht om kinderen in Rotterdamse wijken waar weinig of geen sportverenigingen zijn toch in de gelegenheid te stellen om te sporten. Het principe van de schoolsportvereniging is dat als een kind niet naar de sportvereniging kan komen, de vereniging naar het kind toekomt. In een gymzaal of op een veldje bij de school geven sportverenigingen de kinderen dan training. Feyenoord ondersteunt middels het project Scoren op Zuid de schoolsportverenigingen op Rotterdam-Zuid.