Feyenoord O/17 lijdt eerste puntenverlies

Feyenoord/Excelsior O/17 heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Na vier opeenvolgende overwinningen leed de ploeg van trainer Cor Adriaanse op Varkenoord een 2-3 nederlaag tegen Ajax B1. Doelpunten van Nathan Ake en Anass Achabar in de eerste helft bleken uiteindelijk niet genoeg voor een goed resultaat. ‘Gezien het spelbeeld hadden onze jongens een gelijkspel verdiend’, zei Adriaanse na afloop. ‘Ze hebben hun stinkende best gedaan.’
De Rotterdammers begonnen sterk aan het duel en kwamen al na één minuut op voorsprong via Ake. Tony Trindade De Vilhena pikte na een vrije trap de rebound op, hield oog voor zijn medespelers en stelde met een crossbal de volledig vrijstaande Ake in staat de score te openen.

Binnen een kwartier was de snel verkregen voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Eerst mocht een Ajacied een corner vrij inkoppen, waarna niet veel later een vrije trap rechtsreeks achter Feyenoord-doelman Boy de Jong verdween. ‘Het is de leeftijd van die jongens, maar we zullen op sommige momenten rustiger moeten voetballen’, zei Adriaanse. ‘Zeker direct nadat we op voorsprong waren gekomen.’

Achabar trok na een half uur spelen de stand uit een strafschop na een overtreding op Ake weer gelijk, waarna Joey Sleegers twee dotten van kansen op de voorsprong onbenut liet. Uiteindelijk ging Ajax na ruim een uur spelen met de winst aan de haal, door onnodig balverlies in de voorhoede van Feyenoord/Excelsior O/17 via een counter genadeloos af te straffen.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Ajax B1 2-3