Fanshop
Fanshop

Beloften moeiteloos langs Jong Ajax

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de kleine klassieker tegen Jong Ajax vrij eenvoudig winnend af weten te sluiten. De ploeg van trainer André Hoekstra was op Woudestein met 3-1 te sterk voor de Amsterdammers. Andréa Fileccia was in Kralingen van grote waarde door voor de rust de eerste twee Rotterdamse treffers voor zijn rekening te nemen. Kaj Ramsteijn tekende halverwege de tweede helft voor het derde doelpunt. Door de zege op de Amsterdammers blijft Jong Feyenoord/Excelsior dit seizoen ongeslagen in de eredivisie voor beloftenelftallen.


Voetballend deden beide ploegen niet eens zo veel voor elkaar onder tijdens de eerste helft, maar het waren tijdens het duel achter gesloten deuren alleen de Rotterdammers die eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel ook voor gevaar wisten te zorgen. De gasten hadden met name moeite met rechtsbuiten Nayib Lagouireh en centrumspits Fileccia, twee door Feyenoord opgeleide Belgische jeugdinternationals.

 
Laatstgenoemde bevestigde op Woudestein zijn reputatie een echte afmaker te zijn, want halverwege de eerste helft stond hij twee keer op de goede plaats om Ajax-keeper Jeroen Verhoeven te verschalken. Eerst kopte hij een puntgave corner van Jerson Anes Ribeiro achter de robuuste doelman, om niet veel later ook de 2-0 binnen te tikken, na goed terugleggen van de over de achterlijn naar binnen gedribbelde Lagouireh.

 
Misschien wel zijn grootste kans kreeg Fileccia al na twee minuten, toen de aanvaller na een fout van Rodney Sneijder plots vrij voor Verhoeven op mocht duiken. Waar hij later in de wedstrijd zijn vizier wel op scherp had staan, bleef succes zo vroeg in het duel uit.
 
Na verder nog kansen voor Lagouireh en Adil Auassar in het eerste bedrijf, was het in de tweede helft Jong Ajax dat iets nadrukkelijker op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Werden de Amsterdammers voor rust geen moment gevaarlijk, moest Darley na de hervatting wel enkele malen handelend optreden. Lorenzo Ebicilio werd door de Braziliaan al snel van een doelpunt afgehouden, terwijl twintig minuten voor tijd Ajacied Aras Özbiliz zijn boogbal net over getikt zag worden.

 
Op dat moment was de thuisploeg al uitgelopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Nadat veel aandacht uitging naar Lagouireh die met een blessure op de grond lag, was het Ramsteijn die profiteerde nadat hij de bal plots voor zijn voeten kreeg. De centrale verdediger twijfelde geen moment en schoot van buiten het strafschopgebied beheerst binnen.

 

Jong Ajax drong vervolgens nog flink aan, kwam in de slotfase via invaller Darko Bodul terug tot 3-1, maar mede vanwege goed keeperswerk van Darley kwam de overwinning geen moment in gevaar voor de Rotterdammers.
 
Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Ajax 3-1
Scoreverloop:
25’ 1-0 Fileccia
31’ 2-0 Fileccia
64’ 3-0 Ramsteijn
89’ 3-1 Bodul
 
Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Eekman, Ramsteijn, A Cohen (55’ Smith), Lumb; Van Haaren, Ribeiro, Auassar; Lagouireh (83’ Schoonheijm), Fileccia (66’ Mossaoui) en Alisic.
Jong Ajax: Verhoeven; Van Rhijn, Ooijer, Kappelhof, Burnet (61’ Bodul); Bonevacia, Overtoom (68’ Donald), Sneijder; Özbiliz, Ebicilio en Zeegelaar.