Castaignos schiet Oranje O/19 naar Eliteronde

Het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar heeft zich zaterdagmiddag in Slovenië geplaatst voor de Eliteronde van de EK-kwalificatiereeks. Na een eerdere 2-0 overwinning op het gastland moest zaterdagmiddag ook Malta eraan geloven: 3-0. Luc Castaignos was bij de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam de gevierde man. De aanvaller nam in de tweede helft de twee laatste doelpunten voor zijn rekening, nadat kort na rust de door Feyenoord aan Excelsior uitgeleende Shabir Isoufi al voor het openingsdoelpunt had gezorgd.
Naast Castaignos en Isoufi verschenen ook Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi aan de aftrap. Aanstaande dinsdag staat het laatste duel tijdens het kwalificatietoernooi in Slovenië op het programma. Oranje treft dan Slowakije, dat eveneens haar eerste twee duels wist te winnen. Beide ploegen zijn daardoor zeker van een plaats tijdens de Eliteronde. Dinsdag staat slechts de groepswinst op het spel.