Fanshop
Fanshop

Feyenoord hofleverancier van Oranje onder 17

Feyenoord is hofleverancier van de selectie van het Nederlands elftal onder 17 jaar, dat van 21 tot en met 26 oktober deelneemt aan het eerste kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap. Anass Achabar, Jean-Paul Boëtius, Boy de Jong, Terence Kongolo, Karim Rekik en Jordy Toorenburg ontvingen allen een uitnodiging van KNVB-coach Albert Stuivenberg. In San Marino ontmoet Nederland het gastland, Letland en Oekraïne.
Oranje onder 17 opent het toernooi op donderdag 21 oktober met een wedstrijd tegen Letland. Twee dagen later is San Marino de opponent, waarna dinsdag 26 oktober het laatste duel met Oekraïne op het programma staat. Alle wedstrijden van Nederland onder 17 vinden plaats in Stadio Olimpico in Serravalle en beginnen om 20.30 uur.

De nummers één en twee van de in totaal dertien kwalificatiegroepen plaatsen zich voor de eliteronde in het voorjaar van 2011. Dat geldt ook voor twee als derde geëindigde landen met het beste resultaat tegen de winnaar en runner-up van de betreffende groep.

De selectie ziet er als volgt uit:
Anass Achahbar (Feyenoord/Excelsior), Nassir El Aissati (FC Utrecht), Adnan Bajic (Sparta Rotterdam), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord/Excelsior), Memphis Depay (PSV), Daan Disveld (N.E.C./FC Oss), Kyle Ebecilio (Arsenal), Thomas Horsten (PSV), Boy de Jong (Feyenoord/Excelsior), Menno Koch (PSV), Terence Kongolo (Feyenoord/Excelsior), Boban Lazic (Ajax), Mohammed Osman (Vitesse/AGOVV), Karim Rekik (Feyenoord/Excelsior), Jordy Toorenburg (Feyenoord/Excelsior), Gyliano van Velzen (Manchester United), Eric Verstappen (PSV) en Jetro Willems (Sparta Rotterdam).