Beloften lijden eerste nederlaag in competitie

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de eerste nederlaag in zeven competitiewedstrijden in de eredivisie voor beloftenelftallen geleden. Op bezoek bij Jong Heerenveen/Emmen ging de ploeg van coach André Hoekstra met 4-1 onderuit. Verdediger Delano Cohen maakte kort na rust het enige Rotterdamse doelpunt.
Hoekstra kon in het Abe Lenstra Stadion beschikken over precies elf selectiespelers van Feyenoord en Excelsior en moest zijn wedstrijdselectie aanvullen met A-junioren. De Rotterdamse ploeg kende in Heerenveen een valse start, want al na zeven minuten kwam Jong Heerenveen/Emmen op voorsprong. Met het nodige kunst- en vliegwerk zorgden de Rotterdammers er in het vervolg van de eerste helft voor dat deze 1-0 ook de ruststand was.

Omdat Feyenoord zich met name in fysiek opzicht liet afbluffen en bovendien veel moeite had met de twee snelle buitenspelers van de thuisploeg, voerde Hoekstra in de rust een aantal tactische wijzigingen door, maar zonder het gewenste effect. Al na drie minuten in de tweede helft wist Jong Heerenveen/Emmen de marge te verdubbelen.

Jong Feyenoord/Excelsior ging daarop gedreven op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die vijf minuten later, toen verdediger Cohen uit een hoekschop raak kopte. ‘We hoopten op dat doelpunt verder te kunnen borduren, maar we kregen geen moment het middenveld in handen en moesten constant op onze hoede zijn voor vlijmscherpe counters’, vertelde Hoekstra achteraf.

Ruim twintig minuten voor tijd besliste Jong Heerenveen/Emmen de wedstrijd door de 3-1 op het scorebord te zetten, waarna twee minuten voor het laatste fluitsignaal de eindstand werd bepaald. De 4-1 was een terechte uitslag volgens Hoekstra. ‘Te veel spelers haalden niet hun niveau vandaag’, concludeerde de coach. ‘We verloren te veel duels en kwamen overal te laat. Opgeteld bij de aanvallende kwaliteiten van de tegenstander verklaart dat deze uitslag.’

Jong Heerenveen/Emmen – Jong Feyenoord/Excelsior 4-1