Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

El Ahmadi keert terug na interland

Karim El Ahmadi heeft zich dinsdagochtend op het trainingsveld weer aangesloten bij de selectie van Feyenoord. De Marokkaans international liet zich weer voor het eerst zien op Varkenoord nadat hij met het nationale elftal van zijn vaderland afgelopen zaterdag een interland tegen Tanzania had afgewerkt. Met El Ahmadi in de basis won Marokko in Dar Es Salaam met 0-1 in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2012.


El Ahmadi kon eenmaal weer bij Feyenoord op het trainingsveld direct zijn hart ophalen. Feyenoord-trainer Mario Been liet de middenvelder tot slot van de groepstraining net als Luigi Bruins veelvuldig afwerken op Erwin Mulder en Rob van Dijk. Ruben Schaken en Tim de Cler oefenden op hun voorzet en André Bahia schaafde aan zijn passing.



Kelvin Leerdam en Kamohelo Mokotjo deden dat ook, maar dan aan de andere kant van het trainingsveld onder leiding van assistent-coach Leon Vlemmings. De twee jonge middenvelders waren de zesde en zevende veldspeler die Been tot zijn beschikking had. Adil Auassar, Fedor Smolov en Ricky van Haaren ontbraken op Varkenoord omdat zij maandagavond nog in actie zijn gekomen met Jong Feyenoord/Excelsior.



Woensdag is de selectie van Feyenoord vrij, waarna aanstaande donderdag om 10.30 uur de volgende groepstraining op het programma staat. Die dag zal Been over aanzienlijk meer spelers kunnen beschikken, omdat dan onder meer de Nederlandse jeugdinternationals Diego Biseswar, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Jerson Cabral, Luc Castaignos, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi terug zullen keren in Rotterdam.



Naast de oefensessie van donderdag wordt er vrijdagochtend ook nog getraind in de aanloop naar het competitieduel van aanstaande zaterdag met FC Twente. Die dag treedt de ploeg van trainer Mario Been om 20.45 uur aan in De Kuip tegen de Tukkers. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in het Feijenoord Stadion was tijdens de halve finales van het bekertoernooi van vorig seizoen. Feyenoord versloeg de huidige landskampioen destijds met 2-1.