Martins Indi helpt Oranje O/19 aan zege

Het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar heeft dinsdagmiddag ook haar derde en laatste wedstrijd tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Slovenië winnend afgesloten. Nadat eerder al het gastland (2-0) en Malta (3-0) eraan hadden moeten geloven, was dit keer Slowakije aan de beurt: 2-0. Feyenoorder Bruno Martins Indi stond met een treffer in de derde minuut aan de basis van de zege. Ola John van FC Twente tekende vroeg in de tweede helft voor het tweede doelpunt.

Oranje en Slowakije waren voor aanvang van het onderlinge duel al zeker van plaatsing voor de Eliteronde van de EK-kwalificatiereeks. KNVB-coach Wim van Zwam bedeelde naast Martins Indi ook Stefan de Vrij en Luc Castaignos een basisplaats toe tegen de Slowaken. Martins Indi en De Vrij vormden samen het hart van de defensie en speelden heel de wedstrijd, Castaignos startte in de punt van de aanval en kwam een kwartier voor het einde van het duel naar de kant.