Fanshop
Fanshop

Beenhakker ontvangt eerste dvd ‘Voetbal is voor Iedereen’

Leo Beenhakker heeft afgelopen woensdag tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) in Hoenderloo het eerste exemplaar van de dvd ‘Voetbal is voor Iedereen’ in ontvangst genomen. De technisch directeur van Feyenoord, die tevens voorzitter is van de CBV, kreeg de film uit handen van regisseur Hans Groenendijk.
De documentaire ‘Voetbal is voor Iedereen’ vertelt het verhaal van het Nationale G-Voetbaltoernooi in Barendrecht. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen honderden voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking in actie, onder begeleiding van de coaches en scheidsrechters uit het betaalde voetbal. Het toernooi beleefde in augustus van dit jaar haar achttiende editie. Feyenoord-trainers Mario Been, Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks namen tijdens het toernooi het team van Feyenoord onder hun hoede.

Beenhakker hoopt dat de film, die werd gemaakt op initiatief van de CBV in samenwerking met de KNVB en BVV Barendrecht, extra aandacht genereert voor het G-voetbal in Nederland. ‘Het Nationale G-Voetbaltoernooi is een prachtig evenement op onze kalender, dat veel meer aandacht verdient’, zegt hij. ‘Bijna alle coaches werken er jaarlijks aan mee en het is een feest om te doen. Met deze film krijgt het toernooi een gepast eerbetoon en hopen we dat mensen meer betrokken raken bij het evenement.’