Beloften onderuit in stadsderby

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de stadsderby tegen Jong Sparta Rotterdam met 0-1 verloren. Een doelpunt van Spartaan Joey Godee in de slotfase deed de ploeg van trainer André Hoekstra op Woudestein de das om. Het was na de nederlaag van vorige week bij Jong Heerenveen/Emmen de tweede verliespartij van het seizoen voor het gecombineerde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior.

De strijd in de stadsderby ging de eerste helft gelijk op. Beide ploegen zochten in balbezit de aanval, zonder dat dat lange tijd tot gevaar voor een van de doelen leidde. Zowel de thuisploeg als Jong Sparta kwam wel in het vijandelijke strafschopgebied, maar of de laatste pass kwam niet aan of een schot werd in de kiem gesmoord.

Diego Biseswar was na een half uur spelen komend vanaf rechts de eerste speler op het veld die voor een echt dreigende situatie zorgde. De buitenspeler zocht goed de diepte, werd van achteruit op maat bediend, maar zag zijn vlammende schot voor het doel van Sparta-doelman Mathijs Donatz langs eindigen. Niet veel later kwamen ook Fedor Smolov en Jerson Ribeiro in scoringspositie, maar beiden kwamen niet tot een gevaarlijk schot.

Nadat Lucas van Oeveren vlak voor rust met een harde maar onzuivere volley de eerste Spartaan was die vrij aan mocht leggen op het doel van Kostas Lamprou, kon de Griekse doelman zich aan het begin van de tweede helft pas echt onderscheiden. Een schot van Cory Chettleburgh leek hard op weg naar de kruising, maar werd knap uit de lucht geplukt door de door Feyenoord aan Excelsior verhuurde keeper.

Aan het spelbeeld veranderde weinig na de onderbreking. Beide ploegen wilden wel, maar braken slechts mondjesmaat door elkaars defensie heen. De spaarzame keren dat dat lukte, kwam het eindstation echter net een stap te kort. Zo kon Biseswar na een uur spelen een voorzet van Jerson Cabral niet verzilveren en wist Iwan Redan ruim vijf minuten later aan de andere kant zijn voet niet tegen een vrije trap van Ilias Bel Hassani te krijgen.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd er alsnog gejuicht op het drukbezochte Woudestein, maar niet in het kamp van Feyenoord/Excelsior. Spartaan Godee kwam vanaf links het strafschopgebied in gedribbeld en schoot de bal van dichtbij via het been van Tim Eekman achter Lamprou, die doordat het schot van richting werd veranderd op het verkeerde been stond. De treffer was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Sparta Rotterdam 0-1

84’ 0-1 Godee

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, A Cohen, Martins Indi, Lumb; Van Haaren, Ribeiro, Auassar; Biseswar, Smolov (46’ Bergkamp) en Cabral.