Fanshop
Fanshop

Vlemmings begeleidt jongeren bij Fancoach eindgesprek

Assistent-trainer Leon Vlemmings heeft woensdagmiddag voor het eerst het eindgesprek geleid voor jongeren die een alternatief traject volgden, nadat zij voor de eerste keer een stadionverbod hadden gehad. Door het volgen van een alternatief traject hebben de jongeren de mogelijkheid om een deel van hun stadionverbod om te zetten in een voorwaardelijk stadionverbod. In het eindgesprek werd het verloop van het traject besproken en ervaringen gedeeld.
Het alternatieve traject kost een supporter gemiddeld veertig tot vijftig uur, verdeeld over meerdere weken. De betrokkene leert via het traject op verschillende manieren welke gevolgen zijn of haar misstap voor de club heeft. Hiervoor dient de supporter onder meer verschillende werkzaamheden te verrichten rondom De Kuip en bij diverse maatschappelijke projecten van Feyenoord.

Het eindgesprek vond woensdag plaats in de gastenkleedkamer van De Kuip, waar Vlemmings aan de hand van verschillende voorbeelden vanuit de eerste selectie inging op onder meer het omgaan met tegenslagen en het nemen van verantwoordelijkheid. ‘Ik probeer de jongens die deelnemen aan het alternatieve traject iets mee te geven voor de toekomst’, vertelde Vlemmings na afloop van het eindgesprek. ‘Voor mensen van hun leeftijd is het belangrijk dat ze weten waar ze naartoe willen en wat ze willen bereiken in het leven. Dat geldt voor de spelers in de selectie, maar ook voor de jongens die een stadionverbod hebben gekregen. Ik probeer ze verder te helpen door vooral veel vragen te stellen en ze zelf te laten inzien wat er fout is gegaan. Voor jongens die een stadionverbod hebben gehad is het belangrijk dat ze verstandig leren omgaan met de regels, daar hoop ik een hulpmiddel bij te zijn.’

Supporters die het alternatieve traject hebben doorlopen, dienen na afloop van het eindgesprek een verslag te schrijven over hoe zij het traject hebben ervaren. Feyenoord zal na ontvangst van de verslagen de KNVB verzoeken om de stadionverboden om te zetten naar een voorwaardelijk deel.