Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoorders binden strijd aan met Overschiese jeugd

Jerson Cabral en Luigi Bruins hebben woensdag tientallen schoolkinderen uit Overschie een onvergetelijke middag bezorgd. De twee Feyenoorders zochten de scholieren op tijdens de Overschie Sport Gratis-Kids Club in de Rotterdamse deelgemeente om wedstrijdjes te fluiten en zelf ook een balletje te trappen. ‘Ik doe dit graag voor kinderen’, zei Bruins tussen de bedrijven door op Sportpark Levenslust. ‘Je ziet altijd aan alles hoe leuk ze het vinden als een profvoetballer een wedstrijdje meespeelt.’
De voetbalmiddag voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 twaalf jaar begon met regen en hagel, waarop Bruins en Cabral samen met de jonge voetballertjes de kantine opzochten. Hier deelden de Feyenoorders handtekeningen uit, maar toen de zon eenmaal doorbrak, barstte de strijd op de verschillende voetbalveldjes direct los.



Bruins en Cabral floten beiden een wedstrijdje, waarna zij samen met straatvoetballer en Z@ppSport-presentator Soufiane Touzani de strijd aanbonden met een ploeg van drie Overschiese jongens. Het eerste duel werd gewonnen door de Feyenoorders en Touzani, waarna de plaatselijke jeugd revanche nam tijdens de tweede wedstrijd. ‘Wedstrijdjes als deze speelde ik vroeger ook graag’, zei Bruins.



Cabral en Bruins zijn dit seizoen ambassadeur van Scoren in Noord, een samenwerkingsverband tussen de deelgemeente Overschie en Feyenoord. Feyenoord probeert met de samenwerking, evenals bij Scoren op Zuid, de sportieve activiteiten van jongeren te stimuleren, bewegingsarmoede te bestrijden en een bijdrage te leveren aan de motivatie van jongeren bij het volgen van goed onderwijs.



Belangrijke pijler binnen het project is de ondersteuning door Feyenoord van het concept ‘Overschie Sport Gratis’. Daarbij vormt sport de belangrijke kapstok voor een scala aan doelstellingen: een vitaler verenigingsleven, meer participatie van ouders, betere voeding, spelenderwijs de Nederlandse taal leren, sport als brede schoolactiviteit, de vereniging als ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren en de sport als oefenplek voor sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en zelfwaardering.