Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Het Legioen versterkt Feyenoord

Het Legioen heeft de afgelopen drie seizoenen een forse bijdrage geleverd aan de verbetering van de randvoorwaarden voor de A-selectie. In de afgelopen drie seizoenen is er via de supportersclub bijna 800.000 euro geïnvesteerd in drie belangrijke doelen. Dat valt deze maand te lezen in Feyenoord Magazine.
In het seizoen 2008/2009 werd de verbouwing van de kleedkamers deels gefinancierd met dank aan Het Legioen. Een jaar later ging er een mooi bedrag naar de jeugdopleiding, dat mede daardoor het nieuwe elftal Feyenoord onder 18 kon oprichten. Dit seizoen werd geïnvesteerd in de nieuwe spelersbus, waar de selectie al sinds afgelopen zomer de beschikking over heeft en die de club onlangs nieuw heeft laten bestickeren waardoor deze er nog fraaier uitziet.
 
‘Alle bijdragen van Het Legioen zijn erop gericht om de randvoorwaarden voor de A-selectie te versterken’, zegt Mark van Beek, de voorzitter van Het Legioen. ‘Wij steken in principe alleen geld in doelen voor de lange termijn. Als Het Legioen investeert in goede faciliteiten zijn we voor de club veel stabieler bezig, dan wanneer we bijvoorbeeld heel ad hoc zouden beslissen om 500.000 euro in een spits te steken waarvan je niet weet of hij er drie of twintig inschopt.’
 
De volgende stap is dat Legioen-leden direct betrokken zullen worden bij de besluitvorming over de initiatieven die de supportersclub gaat ondersteunen. De afgelopen seizoenen nam het bestuur van Het Legioen deze beslissingen in onderling overleg, maar in de toekomst krijgen de leden een doorslaggevende stem. ‘Dat zijn we nu aan het opbouwen’, legt Van Beek uit. ‘De directie zou dan aan het begin van elk seizoen een aantal investeringsinitiatieven bij ons neer kunnen leggen, waar onze leden vervolgens over kunnen stemmen. Bijvoorbeeld via de website van Het Legioen kunnen ze dan aangeven welk doel zij het belangrijkst vinden om geld in te steken.’
 
Voorzitter Mark van Beek gaat deze maand in Feyenoord Magazine uitgebreid in op de huidige stand van zaken bij Het Legioen, waarbij onder meer de waardering van de leden voor de supportersclub en de plannen voor de toekomst ter sprake komen. Feyenoord Magazine wordt deze week bezorgd bij alle leden van Het Legioen en is los in de winkel verkrijgbaar voor 3,95 euro.