Fanshop
Fanshop

Supporters herdenken overleden vrienden

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – VVV Venlo van woensdag herdenken supporters vanuit verschillende geledingen overleden medesupporters. Feyenoord verleent haar volledige medewerking aan deze herdenking, waardoor het protocol voor aanvang van de wedstrijd anders zal zijn dan bezoekers van thuiswedstrijden gewend zijn. De muziek zal aangepast worden en voor de opkomst van de spelers zijn niet de gebruikelijke pauken te horen.
Feyenoord ontvangt regelmatig verzoeken van supporters om tijdens een wedstrijd aandacht te schenken aan het overlijden van medesupporters. De club kan lang niet altijd op dergelijke verzoeken ingaan. Aan het begin van het seizoen – meestal tijdens de openingswedstrijd – wordt tijdens de reünie van oud-spelers al wel stil gestaan bij overleden oud-Feyenoorders én supporters.

‘Met de organisatoren van deze actie zijn goede afspraken gemaakt, bijvoorbeeld dat het afsteken van vuurwerk en fakkels in het stadion niet is toegestaan. Verder verlenen we als club graag onze medewerking, uit respect voor de overledenen en hun nabestaanden. Wat ons betreft is de actie van woensdag het begin van een nieuwe traditie, waarbij we elk seizoen voorafgaand aan één wedstrijd de supporters die er niet meer zijn herdenken’, aldus directeur Eric Gudde.