Beloften en Jong N.E.C. delen punten: 1-1

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond het duel met Jong N.E.C. in de eredivisie voor beloftenelftallen met 1-1 gelijkgespeeld. In Nijmegen tekende Andréa Fileccia halverwege de eerste helft voor de 0-1, maar kwam de thuisploeg na de rust op gelijke hoogte. Erwin Mulder maakte zijn rentree na een blessure aan zijn ringvinger en keepte de volledige wedstrijd. De doelman raakte geblesseerd tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Vitesse op 29 augustus en kwam sindsdien niet meer in actie.
Mulder kon bij zijn rentree direct vol aan de bak, want in een open strijd kwam de thuisploeg tijdens de eerste helft drie maal alleen voor de keeper. ‘Erwin heeft ons door die ballen te pakken op de been gehouden’, zei Hoekstra na afloop. De coach zag halverwege de eerste helft zijn ploeg op voorsprong komen via Fileccia, die een voorzet van Diego Biseswar achter de Nijmeegse doelman kopte.

In de tweede helft had Jong Feyenoord/Excelsior meer grip op het duel en hield het de defensie gesloten, afgezien van één moment in de 66ste minuut. De Nijmegenaren counterden snel na een afgeslagen corner van de Rotterdammers, waarna Mulder in de kluts werd geklopt.

Hoekstra was niet tevreden over de wijze waarop zijn elftal speelde in de slotfase van het duel. ‘N.E.C. speelde met veel agressiviteit en inzet en lopende mensen’, besloot de coach. ‘We hadden ze in de slotfase kapot moeten spelen door de bal het werk te laten doen, maar in plaats daarvan gingen we met de bal lopen. Daar hadden we slimmer in moeten zijn.’

Naast Mulder en Biseswar kon Hoekstra met Michael Lumb en Jerson Cabral over nog twee spelers uit de eerste selectie van Feyenoord beschikken. De A-junioren Mathew Morais, Nygel Velder en Kevin Wijmer speelden voor de eerste keer mee in het beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior.

Jong N.E.C. – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1

25’ 0-1 Fileccia
66’ 1-1

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Eekman, Morais, (76’ Wijmer), A Cohen, Lumb; Mossaoui, Ribeiro, Waisapy (60’ Velder); Biseswar, Fileccia en Cabral.